čtvrtek 30. května 2019

Hoover Kyros

Pěkný večer, hospodyňky,

Přiznávám bez mučení, že jsem ten typ, co velice rád sáhne po nějakém tom "tenchnickém doplňku", co usnadní teochu běžné denní práce. Dnes aktuálně mám pro vás tip na jednoho moc fajn uklízecího pomocníčka.



Hrozně dlouho jsem pokukovala po robotickém vysavači, ale až na pár výjimek jsem byla vcelku odrazovana, že si pořídím jen drahé koště, které ještě není dobré... Vždycky jsem měla období "chci ho" a období "však ho nepotřebuji".... No nepotřebuji, ale znáte to... :-)

A když už jsem byla tedy rozhodnutá, že si pořídím dražšího konkurenta, kterého bych sledovala a "úkolovala" i aplikací z mobilu, vyskočila na mě slevová reklama na Kyros od Hooveru. Já jsem tuto značku objevila vcelku nedávno, jsem s ní moc spokojená a Kyros je již právě druhým kouskem od nich. 
Ale zpět k té ceně, já jej pořídila za cca 2,5 tis na webu eva.cz . Pokud neznáte tento obchod, tak doporučuji - nakupujeme zde vcelku často už mnoho let (i protože máme kamennou prodejnu na dojezd) a vždy jsme spokojení. 


Jak funguje? Robůtka jako takového nabíjíte klasicky přes kabel (nemá dokovací stanici a občas se mi stane, že mi zajede pod postel a vypne, protože jsem jej zapomněla nabít) a baterie vydrží pracovat okolo 90 minut. Funguje to tak, že má po stranách rotační štětinky a uprostřed rotační kartáč.  Jezdí v po své ose po místnosti a "zametá" ji tak, že nepořádek nasává do sebe.

Musím říct, že se na něj prach doslova chytá, to vidíte i na fotografiích, že bylo téměř nemožné jej vyfotit naprosto "čistý" a bez smítka.

Určitě je potřeba mu po každém použití vyčistit kartáče - natáčí na sebe vlasy či zvířecí chlupy, které musíte dostat ven - nejjednodušší a nejrychlejší je je vystříhat (či silou vytrhat... :-) )



Uvnit robota je nádržka s filtrem na posbírané nečistoty. Tu jednoduše stišknutím tlačítka vyjmete a vysypete...


... pro důkladnější vyčistění ji můžete ještě takto rozločit a případně pročistit kompletně filtr.


A jaký tedy vlastně je? Někdo by jej mohl nazvat, že trošku "hloupoučký", protože se nedá ovládat přes aplikaci, ale naopak má jen jedno tlačítko. Já ale zjistila, že mi to vlastně nevadí a i tak jsem moc spokojená. Stejně tak se dokáži obejít bez toho, abych mu vytyčovala / blokovala místa, kam nemá jezdit. Prostě zavřu dveře. Ano to je trochu možná discomfort. Na druhou stranu je nízký, zajede mi pod většinu nábytku. Až překvapivě dobře posbírá smítka i třeba písek (ono když vám děti dvacetkrát za den proběhnou domem během hrátek na pískovišti, tak už máte pocit, že písek vidíte všude.... Poradí si i se senem či peletkami, která mi morčata sem tam vyhazují z jejich ubykace. 
Ne, určitě 100% nenahradí klasické velké luxování (to si i tak 2-3x týdně neodpustím), ale rozhodně hodně pomůže v tom, že vyčistí velké plochy, zajede pod nábytek (třeba pod postele) a posbírá na své rozměry až neuvěřitelné množství prachu. 

Je to o prioritách. Různá udělátka tipu appka či dokovací stanice jsou rozhodně nápomocná, ale dá se bez nich existovat a já vám dnes chtěla ukázat, že i levnější robotické vysavače mohou hodně pomoci a tak trochu usnadnit den každé hospodyňky (mimochodem jsem měla toto na článek nafoceno už pár týdnů a nevěděla, zda jej vůbec sepíšu, ale až když se dnes Ilovík na Insta ptala právě na tyto vysavače, mne došlo, že bych vám mohl být nápomocný).


Co vy a robotické vysavače? Máte či naopak patříte do skupiny, kterou ani neláká?
SHARE:

2 komentáře

  1. Vysavač vypadá zajímavě, mě by se domů určitě hodil :)

    www.terripeterk.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takový náš Punťa :-) musím říct, že hodně překvapil a jsem za něj ráda.

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig