pátek 17. května 2019

Rýžový nákyp s broskvemi

Hezký večer,

pokud přemýšlíte, že byste zítra udělali večeři na sladko, tak vás třeba inspiruji tou naší dnešní... :-)

Rýžový nákyp si nejvíce pamatuji ze školní jídelny - ono to tedy bylo jedno z mála jídel které mi tam v tu dobu opravdu chutnala :-) , osobně jsem jej naposledy dělala ještě než se holky narodily. No a dneska jsem si řekla "Už je čas!"




Nachystejte si do měkka uvařenou rýži  - uvařte klasicky ve vodě cca 1,5 hrnku (já vařila 3 odměrky v rýžovaru).
Vanilkový cukr
1/2 hrnku klasického cukru
1/2 hrnku mléka
2 lžíce másla
3 žloutky
sníh ze 3 bílků
1,5 hrnku kompotovaných broskví nakrájených na kostičky

Dále pak:
kokos či kokosovou mouku a máslo na vymazání pekáče

Smíchejte vše dohromady a dejte do pekáče, který jste předem vymazali máslem a  vysypali kokosovou moukou (či kokosem)


Pečte v troubě na 180 stupňů cca 45 minut - jednoduše hlídejte, dokud se nevytvoří krustička a nákyp neztuhne. 


Dobrou chuť!



SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig