středa 29. prosince 2021

Chvilka v kuchyni #50 + 51

 Hezký večer, kuchaříci,

po dvou týdnech jsem tu opět s malým ohlédnutím do mé kuchyně a  (třeba) s tipy, co si nachystat doma na stůl... :-) 

Snídaně:
To u nás vedou na plné čáře stále kaše. Snažím se je různě obměňovat, ale základ v podobě ovesné kaše a jogurtu zůstává. 
O volné dny pak dost často chystám lívance nebo vafle, které jsou sice na přípravu "náročnější", ale o to více si je pak užíváme. 

 

 

 

Polévky:
Před časem se mi rozbil můj oblíbený MioMat a zatím "přežíváme" bez nej, i když stále přemýšlím, zda jej pořídím znovu nebo zda zkusím jinou značku. Uvidím, protože polévkomilové jsme opravdu velcí. Nicméně hodně často saháme po vývarech - zeleninovém, s knedlíčky či z uzených žeber, který jsem dovařila "ala česnečka". Také nedáme dopustit na vločkovou polévku, která má "nádech školní jídelny" :-) 

 

 

Večeře a víkendy:
Většinou míváme teplé večeře nebo alespoň salát se stripsy. Snažím se volit něco lehčího a i podle toho, co měly cácorky ten den k obědu ve škole. Největší úspěch mají těstoviny na různé způsoby, co si budeme povídat :-) 
O víkendy se pak většinou v kuchyni vcelku vyřádím - polévky, zákusečky a sem tam různé experimenty. Třeba losos pečený s tymiánem a brambory, pečená panenka nebo nádivka...

 

 


 

  

 

 

Obědový homeoffice:
Často mívám k obědu porci od večeře z předchozího dne. Sem tam se ale stane, že nic nezbude, a tak nejčastěji chystám nějakou omeletku nebo salát. Je to rychlé a upřímně, já vaječné omelety nebo vejce na měkko mám moc ráda. 

 

 

 
Vánoční cukroví:
Původně jsem si říkala, že péct moc nebudu. No ale to máte tak, že ráno před prací nachystáte těsto a večer uděláte pár kousků. Takhle to jde pár dní a najednou máte cukroví až až... :-) 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sladké a slané pečení:
Cácorkám chystám svačiny zčásti sladké a zčásti "slané". Dost často chystám bagetky, které jsou u nás oblíbené. Mezi sladké oblíbence pak patří banánové chlebíčky (z něj lze vytvořit i moc dobrý dort, pokud jej promažete domácí marmeládou a pudinkovým krémem), brownies, bábovky a nově i trdla... K těm vám časem napíši i recept. 

 

 

  

 

 

  

Domácí adventní trhy:
Vzhledem k tomu jaká je situace a že adventní trhy byly zrušené, rozhodli jsme se udělat si jedny malé soukromé. Spojili jsme to i s malou oslavou narozenin mého muže, a tak jsme si s rodinou pochutnali na trdelnících, svařeném víně, perníčcích a také na sromečku z listového těsta, který jsme naplnila pestem, slaninou a chedarem. 
A jelikož z trhů člověk většinou neodchází z prázdnou a odnáší si i nějakou drobnost domů, tak jsem i já nachystala malé jedlé dárečky v podobě játrové paštiky podle Kitchenette

 


Cácorky dostaly k Mikuláši velké množství pomerančů a mandarinek, a tak jsem jich část zpracovala na marmeládu. Co vám budu povídat, půlka už je fuč... :-) 



Svačinkové tipy:

 

 

 

 

 

Dobrou chuť!

SHARE:

1 komentář

  1. Wild West Slot Machines - Sega Genesis - Reviewed - Casinos
    The Wild West is a five-reel, five-row, 15 payline video slot from 바카라 사이트 Pragmatic Play that features Wild 샌즈카지노 West symbols, free spins, หารายได้เสริม wild symbol

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig