Hezký nedělní večer, kuchaříci,
před začátkem týdne bych pro vás měla pár tipů, co dobrého a třeba i rychlého můžete na talíř nachystat.
Snídaňové kaše:
Banánové kaše s jogurtem, mussli a oříškovým máslem jsou skvělou snídaní, když nemáte nic nachystaného z předešlého večera.
Polévkování:
Nejvíce u nás stále frčí vývary. Ideálně i s játrovými knedlíčky. Nicméně i čočková polévka z červené čočky je skvělá a u nás doma velmi oblíbená.
Obědy a večeře:
Dost často se u nás různá jídla opakují a obměnou mi pak bývá koření či bylinky. I klasicky smažené jídlo v 99% případech chystám v troubě (třeba klasické řízky) či v horkovzdušné fritéze.
Oblíbené jsou pak těstoviny se sýrem na mnoho způsobů.
Tesla inspirace:
Z Tesly jsem stále nadšená a používám ji mnohokrát týdně. Je mnoho druhů multifunkčních hrnců a myslím, že většina z nich pracuje na podobném principu (moje mamka má třeba jinou značku, ale programy apod. jsou velice podobné).
Skvělé na přípravě je to, že netrvá dlouho a jídlo je skvělé. Nejčastěji u nás vítězí kombinace s těstovinami či rýží ala rizoto. Nicméně skvělá a rychlá je i svíčková či cizrnová omáčka. Zkusila jsem i nachystat směs jako na vaření v kotlíku na ohni a výsledek také super (i když v tomto případě je oheň prostě oheň :-) )
Rychlé zakousnutí:
Ne vždy máme chuť na něco vařeného nebo více chystaného. To pak přichází na řadu saláty, omelety, topinky či LC pizza.
Sladké pečení:
Muffiny, chlebíčky, bábovky... ty všechny mají jedno společné - minimum cukru (navíc kokosového) a z velké části z rýžové mouky. Mám ráda toto odlehčovaní i fakt, že na výsledku není chuťově žádný rozdíl.
Z těch klasik jsme si tentokrát neodpustily trdelníky, masopustní koblihy a kynuté šneky.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.