pondělí 28. března 2022

Chvilka v kuchyni #11 + 12/2022

Hezký večer, kuchaříci,

přemýšlíte, co (zase) v týdnu vařit? Tak si pojďme projít opět pár tipů.... :-) 

Snídaňové kaše

Milujeme klasické ovesné kaše, kdy vločky opražím, zaliju mlékem a dost často přidám ještě rozmačkaný banán a osmažím jej. Je to velká dobrota a je následně jen na vás zda a jak kaši dozdobíte. 


Vývary na všechny způsoby

Uplynulé dva týdny jsme doma "promarodili", a tak nejčastější jídlo byl vývar - kuřecí, hovězí, zeleninový... denně většinou dva až tři talíře. 

 


Homeoffice obědy

Pokud nemám nachystáno  něco z večeře z předchozího dne, tak volím rychlá či na přípravu nenáročná jídla. Skvělé jsou také saláty - třeba těstovinový. Dále pak omelety pečené kuřecí kousky či pečená panenka s bramborem a hráškem z jednoho pekáče. 

 

 


Tesla vaří

Miluji vaření v  multifunkčním hrnci - je to rychlé, téměř bez práce a výborné chuťově. Skvělé je kuře na paprice, těstovinový mix s cuketou a rajčetem a třeba indická směs s cizrnou. 

 


Slané chuťovky

Smažené závitky nebo niva šneci, to je skvělá rychlá večeře či chuťovka k vínu. 

 


Sladké pečení

Ne každý den vařím kaší, a tak když chystám cácorkám pečené svačiny, máme je rovnou i ke snídani. Snažím se recepty střídat.  Mnoho jich máte i zde na blogu. 

 

 

 

Domácí svačinky

Pokud jsou cácorky doma, tak si dost často chystáme svačinky v podobě obloženého talíře.  Sama pak ráda sahám po smoothie. 

 

Svačinkové inspirace:

 

 



Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig