Hezký večer, kuchaříci,
chcete tip na něco opravdu rychlého a dobrého? Tak pokračujte ve čtení.
Mám ráda klasické zeleninové závitky z rýžových plátků, ale u nás doma jsem jediná, a tak jsem zkusila smaženou variantu - a tak trochu (hodně) upravenou na variantu "co doma najdeš".
Příprava je vcelku rychlá a kupodivu zmizely z talířů mega rychle...
Nejprve si na pánvi osmažte slaninu (můžete na cibulce), strouhanou mrkev a strouhanou petržel. Dokořeňte dle vlastní chuti - já jen přidala lžíci sojové omáčky.
Zároveň si nachystejte rýžové vlasové nudle - stačí je na cca 7 minut ponořit do teplé vody.
Poté si nachystejte rýžové placky - ty stačí po jedné na chvíli ponořit do vlažné vody, aby změkly. Do prostřed dejte 2 lžíce směsi, trochu nudlí a zabalte pevně do balíčku.
Nachystané balíčky - závitky - osmahněte na pánvi ve větším množstvím oleje. Z každé strany stačí cca 1 minuta.
Přebytečný tuk můžete opatrně odsát papírovou utěrkou.
A máme hotovo!
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.