čtvrtek 19. května 2022

Chvilka v kuchyni #18 + 19/2022

 Pěkný večer, kuchaříci,

už víte, co budete o víkendu vařit? Měla bych pár tipů (kromě grilování) a dám vám je již dnes, abyste ještě zítra stihli nakoupit ... :-) 


Snídaňové probuzení

Pokud je chvilka času navíc, tak kromě milovaných lívanců si rádi dopřáváme ovesné kaše či "ozdobené" jogurty s mussli a ovocem.

 

 

Polévkám teď trochu s přicházejícím teplem odzvonilo, ale sem tam přijde jemný zeleninový vývar s játrovými knedlíčky k chuti.


Home officové obědy bývají nejčastěji rychlé a "z pánvičky" . Miluji omelety i topinky všeho druhu. Ideálně se zeleninou. 

 

 


Klasický oběd či teplá večeře pak bývá jednoduchá, lehká (většinou) a snažím se i kombinovat různé novinky.  Třeba kuřecí kousky na jablkách, gnocchi se smetnou a chedarem, řízečky, tikka masala s opečeným bramborem nebo těstoviny všech možných chutí. 

  

 

 


Pro něco lehčího jsou pak ideální rosti nebo keto pizza. 

 

Sladké i slané pečení má u nás své nezaměnitelné místo, jelikož cácorky dostávají vždy něco ke svačině do školy. A tak různé bábovky, štrůdly, ale po dlouhé době i "prošívaná deka" bývají na pořadu dne. 
Stejně tak domácí bagetky či toustový chléb. I když samozřejmě i jednou za čas nějaké to pečivo koupím, tak se snažím, aby převažovalo to domácí... 

 

 

 

 

S jarem a létem přichází i skleničkovací sezóna a chystání zásob. Třeba pampeliškový sirup jsem vařila po opravdu dlouhé době a brzy se chystám na smrkový... 


Svačinkové inspirace:

 

 

 

 

 

Dobrou chuť! 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig