Pěkný večer, kuchaříci,
už víte, co budete o víkendu vařit? Měla bych pár tipů (kromě grilování) a dám vám je již dnes, abyste ještě zítra stihli nakoupit ... :-)
Snídaňové probuzení
Pokud je chvilka času navíc, tak kromě milovaných lívanců si rádi dopřáváme ovesné kaše či "ozdobené" jogurty s mussli a ovocem.
Polévkám teď trochu s přicházejícím teplem odzvonilo, ale sem tam přijde jemný zeleninový vývar s játrovými knedlíčky k chuti.
Home officové obědy bývají nejčastěji rychlé a "z pánvičky" . Miluji omelety i topinky všeho druhu. Ideálně se zeleninou.
Klasický oběd či teplá večeře pak bývá jednoduchá, lehká (většinou) a snažím se i kombinovat různé novinky. Třeba kuřecí kousky na jablkách, gnocchi se smetnou a chedarem, řízečky, tikka masala s opečeným bramborem nebo těstoviny všech možných chutí.
Pro něco lehčího jsou pak ideální rosti nebo keto pizza.
Sladké i slané pečení má u nás své nezaměnitelné místo, jelikož cácorky dostávají vždy něco ke svačině do školy. A tak různé bábovky, štrůdly, ale po dlouhé době i "prošívaná deka" bývají na pořadu dne.
Stejně tak domácí bagetky či toustový chléb. I když samozřejmě i jednou za čas nějaké to pečivo koupím, tak se snažím, aby převažovalo to domácí...
S jarem a létem přichází i skleničkovací sezóna a chystání zásob. Třeba pampeliškový sirup jsem vařila po opravdu dlouhé době a brzy se chystám na smrkový...
Svačinkové inspirace:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.