pondělí 30. května 2022

Jahodová bublanina s drobenkou

 Pěkné poledne, kuchaříci,

včera jsem se dala do pečení jahodové bublaniny, a protože jsem si tak trochu "vytunila" recept, nedá mi to, abych se s vámi o něj nepodělila.... 

Nachystejte si na těsto:

3 žloutky
3 bílky, ze kterých vyšlehejte pevný sníh
1/3 hrnku slunečnicového oleje
1/2 hrnku mléka
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
1/3 hrnku klasického cukru (můžete nahradit kokosovým)
1,5 hrnku rýžové mouky
cca 1/3 hrnku polohrubé mouky

Na zdobení:
jahody

Na drobenku smíchejte: 
3 lžíce másly
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku polohrubé mouky


Cukr, vanilkový cukr a žloutky vymíchejte do mírné pěny, přidejte olej a opět míchejte. Poté přidejte zbylé sypké suroviny, mléko a pořádně těsto promíchejte v hladké těsto. Na závěr jemně zamíchejte sníh z bílků. 

Nalijte do vymazané formy, rozprostřete půlky jahod a "posypte" drobenkou. 


Pečte na 175 stupňů cca 40 minut - kontrolujte špejlí. 


Dobrou chuť! 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig