Hezký večer, kuchaříci,
co si nachystat bezový sirup, díky kterému vykouzlíte během léta tu nej limonádu?
Receptů na bezový sirup je spousta a většinou za studena chystaných. Těm já příliš neholduji, protože dost často mě pak navštívila plíseň a mohla jsem celý výrobek vyhodit... Z toho důvodu jsem si zvolila vařenou variantu, která je vlastně obdobou rýmovníkového sirupu. Chcete ji zkusit se mou?
Nachystejte si:
10 - 15 květů bezu (ať jsou opravdu rozkvetlé a zároveň už neodkvetlé, prostě klasicky krásné bílé)
3 litry vody
2 hrnky cukru2 lžíce kyseliny citrónové
Následně přeceďte přes plátýnko, přidejte cukr a kyselinu a přiveďte k varu. Vařte dokud se cukr nerozpustí + "něco málo na víc" - tj. celkově cca 20 minut.
Uchovávejte v patentních lahvích v chladu (ideálně lednici) či klasických zavařovačkách zavíčkované tak, že je po nalití a uzavření otočíte dnem vzhůru a necháte vychladit.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.