úterý 28. června 2022

Kvitok: Anti Mosquito

 Hezký večer,

tentokrát jsem se u kosmetické značky Kvitok podívala na zoubek repelentnímu kousku s názvem Anti Mosquito. 

Na webu Econea má slovenská kosmetická značka Kvitok vcelku velký výběr, a tak jsem se tentokrát díky společné spolupráci více zaměřila na repelent Anti Mosquito. Důvod? Inu, léto je tu a s ním i výlety do přírody, s čímž souvisí všude přítomní "hmyzáci", co dokáží nejednoho pěkně potrápit. 


Chtěla jsem tentokrát zkusit více přírodní cestu, co se repelentů týče, a tak byl repelentní olej v podstatě jasnou volbou. 
Mám celkově velice dobré zkušenosti s čistě levandulovým olejem, ale přeci jen to není zcela 100% ochrana. Proto jsem stále preferovala olej jako takový. A kombinaci několika éterických olejů 
jsem považovala téměř za sázku na jistotu.  Ale byla to opravdu vhodná volba?

Nejprve - u mne klasicky - začnu obalem, protože pumpička.... ano, pumpička je prostě důležitá a já to budu opakovat ještě milionkrát. Je to, podle mě, prostě ta nejhygieničtější varianta pro běžné použití. Takže chválím. 
A teď už k výrobku samotnému.  
Je třeba počítat s tím, že olej je hutnější, a tak se trochu hůře roztírá a vstřebává. Nicméně není to nějaká "tragedie". Používáte jej na odhalená místa těla - ruce a nohy typicky. Díky specifické vůni, která je sice intenzivní, ale velice příjemná, by mělo dojít k odpuzování hmyzu všeho druhu. Co se týče mušek, komárů či klíšťat, tak opravdu po několikerém vyzkoušení musím říct, že nic z toho se ke mne nepřiblížilo - a to zrovna klíšťat bych řekla, že je letos opravdu hodně....
Co vidím jako menší mínus, to je výdrž - pokud se více potíte, tak je pouze okolo 2-3 hodin a pak to chce opět trochu "přiživit" a místa ještě jednou natřít. S tím tedy počítejte a průběžně po výrobku i na výletě sahejte. 
Vzhledem ke kombinaci olejů bych nejprve doporučila si výrobek vyzkoušet na malé části těla a pokud nebudete mít jakoukoli reakci, tak vzhůru do používání. Já jsem výrobkem natřela i dcerky a nezaznamenala jsem jakýkoli problém - a  to zrovna ony mají tu pleť opravdu vcelku citlivou na různé krémy apod. Takže bych řekla, že nějaké podráždění by nemělo hrozit. Jen pro jistotu... 

Pokud se chcete vydat přírodní cestou při hledání vhodného repelentu, tak určitě na Econee vyhledejte tento kousek od Kvitoku.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig