sobota 25. června 2022

Želvík

 Pěkné sobotní ráno,

už pár týdnů s námi bydlí nový zvířecí člen rodiny. Takový, u kterého bych si nemyslela, že s námi kdy bude. A přesto... vítej u nás, drobečku...

Želvy mě vždy fascinovaly. Jak suchozemské, tak vodní. Vždy jsem se těšila na to, až na scéně bude Morlor, když jsem koukala na Nekonečný příběh. To, že tito tvorečkové vypadají stále jako dinosauři a zároveň jsou roztomilí, mě k nim neustále táhlo. Nicméně péče o ně mne tak nějak svým způsobem odrazovala...

 

Když ale asi před více jak půl rokem přišla jedna z cácorek, že by ráda želvičku, tak jsem nejprve byla dost proti - zvířátek různých druhů máme vcelku dostatek a považovala jsem to za aktuální rozmar. Jenže ona se nedala. Začala si na ni šetřit, hledat si informace, a tak jsem jí slíbila, že pokud se opravdu takto "přípravně" vše naučí a bude stále o želvičku stát, tak ji pořídíme. A ona se opravdu nevzdala.

 

Oslovila jsem tedy místní sklenářskou firmu Avasklo a domluvila se na výrobě terária. Chtěla jsem konkrétní rozměry, aby terárko pasovalo na skříňku v dětském pokoji. Navíc větrání, posuvná dvířka... Domluva celého řešení byla skvělá a rozhodně mohu pana sklenáře doporučit. 

A pak přišel den D, kdy jsme si jeli pro želvíka - želvu zelenavou. Skvělá paní chovatelka Horešovská, která nám vše vysvětlila, ukázala všechny své odchovance a představila i jiné druhy želv, které chová. Nádhera a skvělá péče, kterou člověk u ní hned vidí vás prostě musí "chytit" a já jsem opravdu ráda, že jsme si vybrali zrovna ji. 
Prošli jsme si s ní i venkovní výběhy, které pro našeho prcka do budoucna také chystáme. 


Péče o želvičku nemohu a nechci zlehčovat (stejně tak u jiných zvířat), ale pokud se na ní člověk nachystá, tak ji ve finále opravdu zvládne i starší dítko s pomocí dospělých. Cácorky jsou z malého tvora naprosto nadšené a dodržují vše, co je třeba. Věřím, že se mu u nás bude líbit a bude prospívat. 

Muffine vítej doma...
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig