úterý 3. července 2018

Chvilka v kuchyni #24

Pěkný večer,

copak budete vařit o svátcích, které se blíží? Já se zatím rozmýšlím, ale vám mohu dát pár tipů z vaření z minulého týdne... :-)

Je to až s podivem, ale tentokrát jsme ani příliš "nepolévkovali". Ano, jeden vývar se zeleninou a nudlemi byl a pak už "jen" výborná vývarová kmínová polévka s uzenou šunkou, bramborem a šlehaným vajíčkem. Tu máme moc rádi.



Trochu jsem experimentovala s řepou a udělala pár placiček. Recept jsem vám sepsala ZDE.


Řekla jsem si, že se budu snažit trochu obměňovat a obohacovat náš jídelníček. Nic násilného nebo s cílem nějaké diety. Jen chci, byť sama jsem dost vybíravá a mnoho věcí nejím, aby holky vyzkoušely vše možné a samotné si vybraly, co jíst budou a co ne. Tentokrát jsem jim zkusila podstrčit zmíněnou řepu, a to nejen v placičkách, ale i v mixu pečené zeleniny. Placičky tedy měly větší úspěch, ale to připisuji obecně tomu, že mi zeleninu poslední dobou spíše odmítají (a v placičkách byl párek... :-) )


No a k pečenému mixu z brambor, papriky, mrkve a řepy jsme si o víkendu dali pečené kuře. Mňamóza to byla, to vám povím... :-)


Okurkový salát jsem neměla už ani nepamatuji, a tak když mi dozrála salátová okurka (první a asi i poslední, protože u okurkek mi něco požírá listy), tak jsem neváhala. Přišel k chuti a určitě jej během léta udělám vícekrát.


Bagetky s ovesnými vločkami sypané sezamem byly jedlým dárkem a doufám, že chutnaly :-)


Dozrává angrešt, a tak jsem udělala trochu marmeládu. Protože je však angrešt chuťově dost specifický, připadala jsem pro zjemnění pár meruněk a jeden banán. Přiznám se, že takový úspěch, jaký u mé rodiny měl, jsem nečekala a mám upřímnou radost.  


Snídaně v podobě opečeného toustu s máslem, domácí marmeládou a k tomu káva? To je prostě výborný start dne.



Přemýšlela jsem, co upéct a zkusila jsem koláče se zavařeninou a žmolenkou. Mám je sice trochu šišaté, ale to na chuti neubralo.


Minulý týden jsem měla lehce ve znamení loučení s lidmi (tedy, ono se neloučíme úplně, ale stejně...), se kterými jsem poslední rok a půl travila denně několik hodin. S lidmi, za kterými se budu vždy ráda vracet a kterým moc děkuji za trpělivost se mnou. No a jako malinké poděkování jsem jim upekla čoko bábovku :-) 


Všude píší, že když máte doma již přezrálé banány, tak je můžete upotřebit v banánovém chlebíčku. No a já si jej udělala (jak jinak už) po svém. Recept ZDE.


Hodila se vám tentokrát inspirace a zkusíte něco z toho? :-)
SHARE:

4 komentáře

  1. Hned se jdu mrknout na experimentální recept na řepové placičky :) mamka je občas také dělá dle svého receptu, tak mrknu na tvůj a třeba mě nějaká ingredience inspiruje a mohu jí poradit, jak její recept vylepšit :) i když ty její jsou také božské, mňam :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé a jak je dělá mamka? že bych se zase i já mohla inspirovat :-)

      Vymazat
  2. Řepové placičky vyzkouším a angreštová marmeláda mě taky zaujala :) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig