čtvrtek 26. července 2018

Letní koláč s mandarinkovou šlehačkou a borůvkami

Pěkné odpoledne,

lehký koláč není nikdy na škodu. Navíc pokud je velice dobrý. Na jeden takový mám pro vás recept.

Nejprve je potřeba si upéct korpus. Na něj vypracujete těsto za použití:

1 vejce
1/3 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
5 lžic oleje
1/2 hrnku mléka
1,5 hrnku hladké mouky (přisypávejte postupně, těsto má mít lehce hutnější konzistenci)
1/2 pytlíky kypřícího prášku

Pečte cca 30 minut na 180 stupňů - kontrolujte špejlí :-)



Po upečení nechte korpus vychladnout a připravte si mandrinkovou šlehačku.

1 kelímek šlehačky na šlehání vyšlehejte do tuha, přidejte 2 malé plechovky kompotovaných mandarinek (slitou šťávu si ponechejte) a želatinový ztužovač. Pořádně zašlehejte a dejte na korpus.



Borůvky  - můžete samozřejmě použít i jiné ovoce dle chuti, vyskládejte do šlehačky. 


Ze šťávy z mandarinek a želé si připravte "směs" dle návodu na pytlíčku...



... a lžičkou naneste na koláč (postupujte rychle, protože želé opravdu rychle tuhne).



Takto nachystaný koláč dejte do lednice na pár hodin - ideálně přes noc, aby šlehačka pořádně ztuhla.



Dobrou chuť! :-)





SHARE:

2 komentáře

  1. Nemám ráda suché buchty nebo koláče, takže tohle by byl skvělý koláč pro mě :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. :-) Určitě se vyplatí počkat a nechat rozležet přes noc. Pak je vláčnější.

      Smazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig