sice tu už pár receptů s nakládanými dýněmi mám, ale když jsem dnes vzadu ve špajzce objevila poslední skleničku, řekla jsem si, že určitě nebude další na škodu... :-)
Je to taková lehká verze bábovky "co dům dal", protože jsem původně ani dnes péct nechtěla. No ale tak když máme chuť a zároveň to pořeší zítřejší snídani... nebylo co řešit.
Takže si na ni nachystejte:
3 vejce
1/3 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
5 polévkových lžic oleje
3/4 hrnku mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky (pokud by se vám těsto zdálo příliš řídké - má být jako hutnější palačinkové těsto, tak ještě trochu přidejte)
1/3 hrnku Granka
1 kypřící prášek
Z přísad vymíchejte hladké těsto a do něj přidejte:
Hrnek zavařených dýní (můžete i lehce povařené do změknutí s cukrem, pokud chcete jinou variantu, tak použijte jiné zavařené ovoce)
Hrst rozinek
Hrst kokosu
Hrst mandlí řezaných na plátky
Vníchejte do těsta, nalijte do formy a dejte péct na 180 -200 stupňů na cca 45 minut - kontrolujte špejlí.
Tip: Překryjte vršek formy alobalem (jen lehce položte), aby se vám bábovka nepřipekla.
Upečenou bábovku nechte zchlandout, pocukrujte a...
... Dobrou chuť! :-)
Babovka je vyborny a levny moucnik,ktery e muze jist PRI kazde prilezitosti.Jsou na nej ruzne recepty,nekdy se uziva vic vajec a mene mouky,ale dulezite je, aby se v troube nesrazil a testo zustalo kypre.
OdpovědětVymazatPřesně tak. Moc mě baví i zkoušet přidávat různé přísady, mixovat a vymýšlet... :-)
VymazatBabovka je vyborny a levny moucnik,ktery e muze jist PRI kazde prilezitosti.Jsou na nej ruzne recepty,nekdy se uziva vic vajec a mene mouky,ale dulezite je, aby se v troube nesrazil a testo zustalo kypre.
OdpovědětVymazat