v těchto vedrech se zrovna moc k plotně nehrnu a snažím se o naprosté rychlovky či něco, u čeho přímo nemusím stát a vaří se to samo. Můžete se inspieovat... :-)
Polévky si neodpoušíme ani v tomto počasí. Přes týden je dělám většinou k večeři a o víkendu klasicky jako první chod. Hodně jsme si oblíbili čočku, a tak ji často přidávám právě do polévek. Zejména tu červenou. Tentokrát jse udělala vývarovou s trochou zeleniny, červené čočky a polenty. Mňamka!
My je prose milujeme - ano, mluvím o francouzských ramborách. A tak když je chvilka, ráda je upeču.
Stejně tak pečené kuře. Nejčastěji jej peču jen na nižší stupen cca 2 hodiny pod alobalem a průběžně polévám výpekem (před pečením podlévám kuře trochou vody). Poté, na poslední pů hodinu, sundám alobal a nechám dopéct křupavou kůrku. S novými bramborami, které polévám výpekem, je to naprosto jednoduché, ale famózní jídlo.
Vývary jsou moje vášen, a to zejména od doby, co mám pomalu vařící hrnec. Vše do něj naskládáte podle chuti, zalijete vodou a vaříte několik hodin. Během toho si toto vaření nežádá vaši asistenci, takže máte čas se věnovat čemukoli jinému.
Vývar pak, kromě na polévku, používám i do těstovin, Jednoduše se snažím z x-hodinového vaření vytěžit maximum :-)
A když už není nálada na vaření, tak se večeře sfoukne toustem se šunkou, sýrem a kečupem ...
... nebo salátem s hromadou sýra.
Kvásek teď krmím poctivě jednou až dvakrát týdně, takže chléb máme tím pádem pravidelně. Trochu i experimentuji s různými semínky, tento je z kombinace slunečnice, dýně a lněného semínka.
Lehký koláč není nikdy na škodu. Tento je s mandarinkovou šlehačkou a recept na něj vám již pomalu sepisuji :-)
Stočila jsem svou první kombuchu. Sice není tak šumivá jako ta kupována, ale je moc dobrá (no mám ji již téměř vypitou). Už pěstuji další a ihned potom vám sepíši své postřehy...
A to máme pro tentokrát vše. Podělte se se mnou o tipy na rychlá jídla, která nyní vaříte :-)
to je bezvadný! :) miluju vývary, pečené kuře a vařenou kukuřici a saláty ani nemluvím!
OdpovědětVymazatV3ronika life
Tak to jsem se dobře trefila do vkusu chuťových buněk :-)
VymazatTousty nikdy nepohrdnu :-D
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Přesně, je to navíc taková jistota, když se člověku nechce vyvařovat :-)
Vymazat