úterý 17. července 2018

Chvilka v kuchyni #26

Hezký večer, kuchařinky,

Minulý týden jsem se v kuchyni příliš nepřetrhla, to říkám zcela upřímně, ale zase tak úplně marné to nebylo, takže můžete na malou návštěvu, třeba se něčím inspirujete... :-)


Vývary jsem vám tentokrát nefotila (byly asi dva tři), ale jeden malý "lehce - vývarový" tip pro vás mám - do zeleninového vývaru dejte červenou čočku a bulgur (v poměru 50:50). Je to moc dobré, jednoduché, rychlé a zasytí. 



V týdnu jsem navařila velké množství těstovin s vepřovými nudličkami a smetanovou omáčkou. Měly jsme je na dva dny :-) Inu, přiznejme si, že občas se prostě stane, že ruka ujede... :-) 


Mužské okénko je tentokrát tortilové, i když mužské.... Naložila jsem vepřové nudličky do směsi koření, oleje, cibule, hořčice a kečupu. Druhý den jsem ke smesi přidala mrkev a petržel a vše opekla na pánvi s tím, že to jen takto hodíme do tortil. Jenže.... mladé dámy lehce frfňaly, a tak tatínek vymyslel "úúúúplně jiné jídlo" (alespoň holky si o myslely :-) ) - směs projel tyčákem, na tortily namazal a dal zapéct do toustovače. Mňamka a co myslíte? Ano, holky nadšené... :-) 


Čím dál tím více mne baví pečení chleba. Není to těžké, ale ten proces, kdy vám těsto krásně roste a pak se ještě v podobě bochníku nafoukne do krásného tvaru, to je prostě "něco. 


Pokud to jde, tak jej peču alespoň jednou týdně (minimálně i kvůli kvásku) a snažím se jej trochu obnovovat, doplňovat apod. Mám hodně ráda variantu s rozkvasem z podmáslí či smetany, chléb je pak takový "šťavnatější" a navíc poslední dobou přidávám i různá semínka. Tentokrát jsem přidala lněné semínko. 


Co se kreslení týče, tak v tom opravdu dobrá nejsem, to říkám zcela upřímně. Ale jednoduché zdobení chleba mne hodně baví. Navíc  sem tam chleba i peču jako dárek pro někoho a o to víc mám radost, když jej udělám ozdobený a nevšední.



Minulý týden jsem bábovkovala. Nejprve klasickou mramorovou s kokosem...


...a poté jednu dýňovou, na kterou jsem vám sepsala i recept ZDE.


No a pokud mne sledujete na Insta či FB, tak víte, že jsem se stala kombuchovou pěstitelkou. O tom jak mi to jde nebo nejde, vás budu určitě v nějakém článku informovat :-) 


Dobrou s kobrou! :-) 


SHARE:

2 komentáře

  1. Moc se těším na článek o pěstování Kombuchy, taky bych s jejím pěstováním chtěla začít :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ji dělám prvně, dnes jsem přecedila a ještě budu dělat jednu várku, pak jej sepíšu. Zatím se mi zdá moc sladký a trošku octvovitý (oproti tomu kupovanému), tak ještě zkouším jednou, abych si to potvrdila :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig