pátek 20. července 2018

Garance Doré: Láska x Styl x Život

Hezký  páteční večer,

pokud přemýšlíte, jakou knihu s sebou na dovolenou, do parku či ke kávě při posezení na zahradě, tak mám pro vás jeden tip...



Ilustrátorku, fotografku a blogerku Garance Doré, přiznám se, jsem ještě do nedávna neznala. Ovšem velice mě zajímalo, co všichni mají na knize s tak zajímavým názvem. Navíc, jakožto milovník četby, jsem si říkala, že určitě nebude na škodu, když si přečtu zase něco nového.



Samozřejmě jsem si nejprve o této osůbce pořádně vygooglila informace a prohlédla instagram. Už jen z fotografií se mi velice zalíbil její styl - to jak fotí, jaké má zaměření a obecně jakým způsobem se prezentuje. Z jejích fotografií na mne doslova sálá elegance, nadčasovost a takový jednoduchý, ale velice hezký klid či uspořádání.


Od tohoto zjištění už bylo rozhodnutu - chtěla jsem si přečíst více. Zajímalo mě, jak se k tomuto dopracovala, zda se třeba nemýlím a ona není skrytým bohémem v tom nejlepším slova smyslu (což by se dalo i možná říci, že tak trochu je). Zároveň mám typově takovéto knihy velice ráda, protože z nich člověk většinou může načerpat inspiraci. 


Kniha sama o sobě je psaná velice zajímavým způsobem - řekla bych jako články v časopise či na blogu, což mi velice sedlo. Garance odhaluje více ze svého dětství, dospívání i současného života. Píše o tom, kdo a čím ji kdy inspiroval, proč si zvolila svou práci, i co ji její život přináší. 


A jak jsem psala o té inspiraci, co myslíte, je to tam? No je "to" tam! :-) Věřím, že každý si najde něco, co může převzít za své - doslova či čteno mezi řádky. Pro mne je to, obecně u takovýchto knih, zejména fakt, že ať je vám deset nebo osmdesát, vždy je důležité mít vlastní pohled na svět, nepodléhat trendům a věnovat se tomu, co vás baví. Vždy si řeknu "Hmm, tohle (například styl oblékání) se mi moc líbí, to vyzkouším, ale samozřejmě nebudu kopírovat, udělám to po svém ve stylu Garance..."


Doporučuji, začtěte se! :-)
SHARE:

2 komentáře

  1. Autorku neznám, ale kniha vypadá skvěle. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, já ji také před tím neznala, ale o to více mne kniha zaujala :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig