lehký koláč není nikdy na škodu. Navíc pokud je velice dobrý. Na jeden takový mám pro vás recept.
Nejprve je potřeba si upéct korpus. Na něj vypracujete těsto za použití:
1 vejce
1/3 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
5 lžic oleje
1/2 hrnku mléka
1,5 hrnku hladké mouky (přisypávejte postupně, těsto má mít lehce hutnější konzistenci)
1/2 pytlíky kypřícího prášku
Pečte cca 30 minut na 180 stupňů - kontrolujte špejlí :-)
Po upečení nechte korpus vychladnout a připravte si mandrinkovou šlehačku.
1 kelímek šlehačky na šlehání vyšlehejte do tuha, přidejte 2 malé plechovky kompotovaných mandarinek (slitou šťávu si ponechejte) a želatinový ztužovač. Pořádně zašlehejte a dejte na korpus.
Borůvky - můžete samozřejmě použít i jiné ovoce dle chuti, vyskládejte do šlehačky.
Ze šťávy z mandarinek a želé si připravte "směs" dle návodu na pytlíčku...
Takto nachystaný koláč dejte do lednice na pár hodin - ideálně přes noc, aby šlehačka pořádně ztuhla.
Dobrou chuť! :-)
Nemám ráda suché buchty nebo koláče, takže tohle by byl skvělý koláč pro mě :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
:-) Určitě se vyplatí počkat a nechat rozležet přes noc. Pak je vláčnější.
Vymazat