středa 6. února 2019

Chvilka v kuchyni #5

Hezký večer, kuchaříci,

minulý týden byl ve znamení polévek. Tedy tak z 90% , ale i tak jsem si řekla, že kuchyňský report bude. Ono totiž, i když polévky jsou z MioMatu, o kterém jsem vám zkraje týdne psala ZDE, tak samozřejmě je můžete zkusit udělat i klasicky a jen vše pak rozmixovat. Takže jdeme na to...

Ke snídani většinou máme cornflakes nebo mussli a já, to nerada přiznávám, často snídám až v prácicca dvě hodiny od probuzení. Tentokrát jsme si ale párkrát dali mé milované tousty s máslem a marmeládou. Mňam!



A teď ty zmíněné polévky. Kuchyni mám stále trochu provizorní, a tak se MioMat pomocníček hodí o to více. A já zase zkouším různé varianty. Například rajčatovou, dýňovou,...

 

... či z celeru, mrkve, brambor a cibule.


Nebývalý úspěch u nás měla špenátová polévka s bramborem. Popravdě, když jsem viděla po uvaření tu barvu, tak jsem myslela, že ji holky nebudou chtit. Spletla jsem se. Byly nadšené a ještě ji tedy dozdobily Pombaer medvídky ... :-) 


A aby to nebylo jen o polévkách, které sice máme rádi, ale nonstop na nic přežívat nemůžeme, tak jsem vytáhla i multifunkční hrnec. Na pomalé vaření jsem tak udělala dušené vepřové na fazolkách a mrkvi. Zahustila jsem toustovým chlebem. Prostě hokus pokus, co kuchyně dala :-) 


I buřt guláš jsem po delší době udělala. Jen mi došla červená paprika, a tak má trochu jinou barvu. I tak se po něm zaprášilo... 


Občas nemáme chuť na nic vařeného a spokojíme se s rohlíem a šunkou. Jen holky v tu chvíli chtějí jednohubky. No co vám budu povídat - hodně ošizené s máslem, sýrem a medovou šunkou udělaly neuvěřitelnou radost a nadšení :-) 


Také máte občas rádi sladké večeře? My zkusili udělat sladkou rýžovou kaši se skořicí a kokosem v Miomatu, dozdobila jsem ji ovocem a čokoládou a nebudu lhát, byť je na první zkoušku trošku zvlášní, moc nám zachutnala.  Určitě budeme dělat častěji.


Vím, že je to teď takové jednotvárnější, i když na druhou stranu nové. Brzy už budu opět vyvařovat a péct - vcelku se těšíme na domácí chléb, a tak určitě budou i nějaké novinky v tomto směru. 

A co vaříte vy, když nemáte moc času?
SHARE:

2 komentáře

  1. Já mám ráda špenát na hlavní jídlo, ale co je zajímavé, takže špenátovou polévku ráda nemám :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda právě špenát obecně - třeba i v těstovinách s masem apod, a tak mi to nedalo nezkusit i polévku :-) i když barva byla tedy hrozně jedovatá... :-))))

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig