středa 13. února 2019

Chvilka v kuchyni #6

Hezký středeční večer,

stále jedeme na vlně polévek a stále nás to baví, ale samozřejmě je sem tam potřeba změna, i když v lehce rychle - úsporném režimu... :-)

Holky si ke snídaním vetšinou dávají cornflakes, u mne vedou naopak tousty, něco sladce pečeného a občas i mussli s jogurtem. 


Manžel si pak s oblibou pochutnává na hrnečkových dortících. Občas se k němu přidám, ale přiznám se, že já je mám raději k nějaké pozdější svačině... 

 


Jak jsem psala v úvodu, tak polévkujeme stále hodně - denně. Jednak z toho důvodu, že prozatím má kuchyň čeká na dokončení, a pak že nám prostě chutnají. Zkouším různé varianty a ty vám dávám na Instagram či Facebook (snažím se opravdu poctivě pokaždé).

Z novinek v minulém týdnu byla bramborová s mrkví a květáková.

 

Často se vracíme k oblíbencům - batátové a dýňové. Do kterých, když  jsou, přidávám polévkové kuličky. 

 

Moc fajn je také mišmaš stylu "co dům dal", do kterého nakrájíte medovou šunku. 

 

Miluji tousty - jednoduché a obyčejné se šunkou, sýrem a kečupem. Za me ideální na zahnání hladu. 


Stejně jako svačiny v podobě chleba s lučinou či máslem a se šunkou. Ty mají holky vcelku často. Někdy samozřejmě vyměním šunku za sýr apod. A pokaždé to prokládáme s talířkem s ovocem či zeleninou.

 

Od nedělního večera mám již funkčí varnou desku (a brzy snad i troubu), takže věřím, že se zase pustím do pořádného kuchtění :-) Už mi to chybí...
SHARE:

2 komentáře

  1. Toasty taky miluji, úplně obyč jsou nejlepší, mňáám :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. :-) je to výborná záchrana, když má člověk hlad a nemá čas (nebo náladu) vařit ..

      Smazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig