myslím, že tuto dobrůtku netřeba moc představovat. Já na ni tak trochu pozapomněla a před pár dny ji upekla po opravdu dlouhé době (možná i x letech). No a protože recepty na ni se různí, sepíši vám ten svůj... :-)
Ono se vlastně jedná o buchtu na plech složenou ze dvou částí - korpusové a tvarohové.
Na korpusovou část si připravte:
4 bílky vyšlehané do sněhu
4 žloutky
1 vanilkový cukr
1/3 hrnku cukru
1/3 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku Granka
1 kypřící prášek
Vše, kromě shěhu z bílků, smíchejte dohromady a ideálně zašlehejte mixérem (těsto je pak pěkně vzdušné), následně přidejte sníh a jen lehce ručně zašlehejte.
Nalijte na vysypaný či pečícím papírem vyložený plech (trochu vyšší) a připravte si tvarohovou část.
Na tvarohovou část potřebujete:
2 polotučné či plnotučné tvarohy ve vaničce
balíček vanilkového pudingu
5 lžic mléka
Vše smíchejte do hladké hmoty (pozor, puding nevařte, jen použijte prášek :-) ) a cik cak nalijte na korpusovou část. Pokud by tvarohová hmota byla přílištuhá, můžete naředit ještě trochou mléka či k vrstvení na korpus použít cukrářský pytlík.
Pečte na 180 stupňů cca 35 minut. Nezapomeňte kontrolovat špejlí :-)
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.