úterý 23. dubna 2019

Tvořivý týden #15

Pěkný úterní večer,

Velikonoce jsou zdárně za námi a my se můžeme zase na plno věnovat tvoření. Co myslíte?

A právě musí být všem jasno, že minulý týden se u nás dost tvořilo ve velikonočním duchu. I když ne tak na plno, jak jsem si původně plánovala.

Holky měly ve školce tvořivou dílničku, a tak si vyrobily dekoraci na stůl. Moc se jim to povedlo. Včera večer jsme nakonec ale macešky přesadily ven. Přecijen jim je na čerstvém vzduchu lépe a vydrží (snad) déle :-)


Pro koledníčky jsem vyráběla jednoduché a rychlé slípky. Samozřejmě z této slepičky můžete udělat také ptáčka a pověsit jej na větvičku stromu. Návod na slepičku naleznete ZDE.


I do šití jsem se zase pustila. Holkám jsem chtěla udělat lehoučké šátečky - nákrčníčky, a tak jsem sáhla po úžasném úpletu z Unuodesignu....


...no a když už jsem byla u toho šití, spíchla jsem i tuničky.


Samozřejmě dvě. Fajn je, že k sobě s nákrčníkem ladí, a tak je lze nosit i jako tuniky (přes tričko s dlouhým rukávem) s falešným rolákem. 


Jednu tuničku jsem také spíchla neteřince ke svátku. Lištičková látka se mi moc líbá (opět Unuo) a vcelku jsem zalitovala, že jsem jí nekoupila více. Ale zas nebudu sysel :-)


Mělký široký košík háčkovaný ze šňůry byl fajn doplňkem mého dárku, který jsem chystala. 


Jednalo se totiž o základní výbavu domácí čarodějky - lektvar (rýmovníkový sirup), kvásek a sladké násady (Vilda s Fildou) snad udělaly radost. Minimálně věřím, že to bylo originální :-) 

 

Ještě mám rozháčkovanou jednu věc, ale tu vám ukaži (snad) příště. 

Klidný, a hlavně tvořivý, večer všem! 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig