pátek 7. května 2021

Chvilka v kuchyni #18

Hezký večer,

Co si dát před víkendem oblíbenou kuchyňskou inspiro - klasiku? :-) 


Snídaně si poslední dobou užíváme v podobě kaší z ovesných vloček doplněných mussli a ovocem či jogurtem - nejčastěji obojím. Je to výborná kombinace.


 

Palačinky nikdy nezklamou. A pokud jsou doplněné o výborné banány a javorový sirup, pak se jedná o skvělou snídani. 


Sem tam je fajn si dopřáti slanou snídani - třeba v podobě míchaných vajíček se slaninou. To je správná nakopávací volba na začátek dne. 


Rychlá polévka z červené čočky se šlehaným vajíčkem je u nás doma hodně oblíbená a i cácorky ji jedí s chutí. 

Sous vide metodu vaření masa si opravdu užívám a chutná celé rodině. Výborná je panenka s různými přílohami - pečenými bramborami, smetanovými bramborami či zeleninou. A pokud si uvaříte ještě i sýrovou omáčku, kterou maso přelijete, tak rozhodně nebudete litovat. 


 

 

Pokud jste spíše milovníci kuřecího, tak vezte, že i kuřecí maso vařené touto metodou je výborně jemné, měkké a nevysušené. Ve spojení např. s tymiánem je to skvělá kombinace. 


Masové kuličky s rajčatovou omáčkou a k tomu těstoviny - holky je chtěly už delší dobu, a tak proč jim toto přání nesplnit. 


Už delší dobu jsem nepekla klasickou sekanou. Tedy klasickou - se zeleninou a zadělávanou se dvěma lžícemi bílého jogurtu. Má pak výborně jemnou chuť. Rozhodně doporučuji vyzkoušet. 


Saláty si užíváme my dospělí, ale dost často je vyžadují i cácorky. Jsem moc ráda, že je nemusím do zeleniny nutit - naopak. 


 

Vaječná tlačenka je výbornou svačinkou či studenou večeří. U nás ji opět vítají i holky. 


Domácí pečivo u nás doma rozhodně nechybí a kořenové bagetky vedou na plné čáře. 


Brownies v poslední době dělám v čistě bezlepkové verzi. Naštěstí nemáme doma nikdo s klasickou moukou problém, ale zrovna v tomto případě jsme si právě bezlepkovou verzi moc oblíbili, a tak si říkám, že trocha změny a odlehčení v jídelníčku nemůže uškodit. Naopak.


 Dobrou chuť!

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig