pátek 21. května 2021

Chvilka v kuchyni #20

 Hezký večer, kuchaříci,

vaření o víkendu? Štěstí přeje připraveným, a tak mám pár tipů, co si můžete vcelku v rychlosti ukuchtit... :-) 

Poslední týden "covid home schoolingu" jsme si snídaně opravdu užívali ve velkém.  Moc mne baví vše nachystat a pak jen v klidu sedět a hodovat. Třeba takové brownies je u nás hodně oblíbené a pokud jej dozdobím ovocem, tak je to výborná mňamka. 


Stejně tak jednoduché "něco jako tiramisu" ze zakysané smetany, mascarpone a polité pudinkem. To jsem chystala po opravdu hodně dlouhé době a mělo veliký úspěch. 


I holky se zapojují do chystání jídla a moc rády se v kuchyni "motají". Jejich štrůdlíky jsou naprosto úžasné :-) 


Nechyběly ani banánovo - ovesné kaše s jogurtem a ovocem. Jsem ráda, že nechutnají jen mne, ale i cácorkám a maželovi, a tak si je dopřáváme docela často. Občas i ke svačině. 

 

Vývary všech možných podob máme u nás doma opravdu často. Buď jako první chod k obědu nebo často i jen jako lehká večeře. 


Baví mě metoda vaření sous vide a taková panenka vařená tímto způsobem a přelitá sýrovou omáčkou, to je opravdu výborná mňamka. 


Kuřecí kousky pečené s javorovým sirupem a k tomu jasmínová rýže. Pokud jste tuto kombinaci ještě nezkusili, tak doporučuji. 


Dušená panenka s hráškem a k tomu rýže. Klasika, která nás baví a chutná. 


Klasické jídlo ze školní kuchyně? Kuře na paprice! Já jej vařila snad prvně a k tomu jsem navíc udělala i domácí karlovarské knedlíčky z mikrovlnky. Super kombinace! 


Smetanové těstoviny s vařeným masem a zeleninovým mixem je rychlovka, která potěší malé i velké strávníky. 


Salát s tofu či balkánským sýrem - to je skvělá večeře, pokud nemáte moc velký hlad. I když dokáže i dobře zasytit. 

  

Pečivo míváme většinou domácí a taková bagetka s vajíčkovou pomazánkou je něco, co dokáže potěšit ke svačině i lehké večeři. 


 

A co si budeme povídat. Jakmile vysvitne sluníčko, skvělá večeře jsou i špekáčky na ohni pečené. 


Také máte na zahradě hodně pampelišek? Pokud ano, tak je využijte a uvařte si pampeliškový sirup nebo med, určitě vám bude chutnat. 

Dobrou chuť! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig