Hezký večer, kuchaříci,
čas třešní je tu, a tak je určitě fajn je sem tam zahrnout i do nějakého toho receptu. Jeden tip bych měla... :-)
Základem receptu je natrhat si (ideálně) zhruba mističku třešní a vzít si k té práci i třeba nějakého parťáka. Ale pěkně od začátku...
Nejprve si nachystejte samotné těsto:
3 žloutky
sníh ze 3 bílků
1/2 hrnku cukru (ideálně zkombinovat s kokosovým cukrem)
1/3 hrnku slunečnicového oleje
3/4 hrnku mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku rýžové mouky
1 kypřící prášek
Vylijte do vyšší koláčové či dortové formy.
Lžičkou rozmístěte celé balené tvarohu ve vaničce a následně posypte vypeckovanými třešněmi.
Bokem si připravte drobenku - žmolenku:
1/3 změklého másla
3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
Všechny suroviny pořádně rozmělněte prsty a vytvořte malé hrudky.
Směs nasypte na koláč a dejte péct na 180 stupňů na cca 45 minut - kontrolujte špejlí.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.