středa 23. června 2021

Třešňový šlehaný koláč s tvarohem a drobenkou

 Hezký večer, kuchaříci, 

čas třešní je tu, a tak je určitě fajn je sem tam zahrnout i do nějakého toho receptu. Jeden tip bych měla... :-)


Základem receptu je natrhat si (ideálně) zhruba mističku třešní a vzít si k té práci i třeba nějakého parťáka. Ale pěkně od začátku...


Nejprve si nachystejte samotné těsto:

3 žloutky
sníh ze 3 bílků
1/2 hrnku cukru (ideálně zkombinovat s kokosovým cukrem)
1/3 hrnku slunečnicového oleje
3/4 hrnku mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku rýžové mouky
1 kypřící prášek

Ze všech surovin kromě sněhu mixérem vymíchejte hladké polotuhé těsto (polohrubou mouku přidávejte postupně) a nakonec přidejte a lehce zamíchejte sníh. 

Vylijte do vyšší koláčové či dortové formy. 


Lžičkou rozmístěte celé balené tvarohu ve vaničce a následně posypte vypeckovanými třešněmi. 

Bokem si připravte drobenku - žmolenku:
1/3 změklého másla
3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru

Všechny suroviny pořádně rozmělněte prsty a vytvořte malé hrudky.  


Směs nasypte na koláč a dejte péct na 180 stupňů na cca 45 minut - kontrolujte špejlí.




Dobrou chuť! 



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig