pondělí 15. srpna 2022

Chvilka v kuchyni #27 + 28/2022

 Pěkný večer, kuchaříci,

co si dát našich pár tradičních tipů z kuchyně...? :-) 

Snídaňové kaše dost často střídám s bílým jogurtem, který ozvláštním ovocem či zavařeninou. Pokaždé tak chutná trochu jinak a zejména v teplém létě je velice osvěžující. 

 

 

 

 

Po dlouhé době jsme si také udělali klasické sladké tousty s marmeládou. A co vám budu povídat, byly skvělé.
A také sem tam je super si ke snídani uvařit jen tak párek. Ano, není to nic moc zdravého, ale jednou za čas, proč by ne... :-) 

 

Skvělou snídaní "na vidličku" jsou u nás vždy lívance či palačinky. 

 

A také jsem zkusila koupit hotové croisanty plněné marmeládou, které se jen dopekly. Krásná vůně hned po ránu byla skvělým probuzením :-) 


Obědy či večeře jsou u nás v posledních týdnech ve znamení "rychle z kuchyně pryč", jelikož teploty venku bývají dost vysoké. Nicméně, asi nejvděčnější jsou těstoviny na všechny možné způsoby - se špenátem, sýrovou omáčkou či s tuňákem a pestem. 

 

 

V letních měsících jsou u nás nejoblíbenější jídla z grilu či "smažené" v horkovzdušné fritéze nebo v troubě. Vždy nakombinujeme vše možné a pak "ochutnáváme" . 

 

 

 

 

 


Protože je hodně cuket, tak rizoto s cuketou nesmí chybět. 

   

Po delší době jsem si také na chatě uvařili kotlíkový guláš  - mleté maso, brambory, cibule, mrkev a pak už jen vařit, zahustit a ochutit. Jednoduché a díky vaření na ohni jedinečně skvělé. 


Saláty všeho druhu nebo jen tak obložené chleby... i to je způsob jak zahnat chutně hlad. Však kdo by to neznal... :-) 

 

 

Sladké pečení během léta vcelku omezuji - svačiny do školy nejsou potřeba a holky spíše volí ovoce, pokud jsou doma. A tak sem tam na chuť a nebo na snídani, když víme, že budeme pospíchat. 

 

 


Svého času jsem si bez pečiva neuměla představit grilování. To se postupně mění, a tak sem tam upeču bagetku či housky, ale pokud nejsou, tak doplnění v podobě zeleniny není vlastně vůbec problém...

 

Projít se po zahradě pro mne poslední týdny znamená si i možnost natrhat domácí ovoce či zeleninu. Občas se toho najednou urodí hodně, a tak zavařuji na zimu. Však ono to vždy přijde k chuti. 

 

 
Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig