Hezký večer,
po delší době bychom si mohli dát jeden receptík, co myslíte?
Koláč je naprosto jednoduchý, vláčný a myslím, že pokud chcete něco pečeného ke kávě, co nebude příliš hutné, tak jste na správném místě.
Nejprve si nachystejte "korpus" - mimochodem toto těsto by opravdu mohlo sloužit jako základ pro skvělý dort.
2 vajíčka
1/2 hrnku cukru (ideálně kokosového)
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 vanička tvarohu
1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku rýžové mouky
1 balení kypřícího prášku
Nejprve do pěny vymíchejte vajíčka s cukrem a poté postupně přidávejte olej, tvaroh a mouky s kypřícím práškem až na závěr. Pokud by bylo těsto příliš tuhé, můžete přilít trochu mléka. V opačném případě přidejte mouku.
Pečte na 175 stupňů cca 50 minut - ideálně přikryté alobalem + kontrolujte špejlí.
Po upečení nechte vychladnout.
Následně si připravte puding (klasický postup - smícháte s mlékem a vaříte), který ještě teplý naneste na korpus a rozetřete.
Na závěr rozpusťte půl balení čokolády a přelijte přes puding.
Nechte v lednici pár hodin ztuhnout.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.