Pěkný večer, kuchaříci,
adventní čas je plný cukroví, ale ještě přeci je jen nějaký čas, a tak se můžete inspirovat v kuchyni i trochu jinak...
Snídaňové vstávání je hodně často sladké - pečivo z předchozího dne, jogurt, chléb s marmeládou, tousty...., ale jednou za čas to i proložíme vídeňským párečkem... :-)
Na vývary u nás doma nedáme dopustit, ale s novým polévkovarem se u nás i často objevuje krémová zeleninová variace (výborná je i v kombinaci s avokádem). A jeikož je podzim, tak i častěji vyhledáváme klasickou smetanovou zelňačku.
Homeofficové obědy jsou klasicky omeletové. Občas se mi stane, že ráno nemám hlad, a tak snídaní "posunu" a mám brunch na vidličku. Ne pravidelně, protože snídaně je důležitá, ale sem tam... :-)
Dost vařím z rýže. Buď jako přílohu nebo rizoto. To porůznu v trochu odlišných chuťových variacích, kdy obměňuji koření.
Polévka z uzených žeber a pak je dát ještě na chvíli zapéct s javorovým sirupem či medem. Skvělá kombinace.
Domácí bagetky jsou u nás stále v kurzu a oblíbené. Dělám poslední dobou základní verzi bez semínek, která aktuálně cácorkách chutná nejvíce.
Trochu jsem se "rozmuffinovala", protože mini dortíčky jsou fajn svačinou do školy. A nazdobené krémem jsou i pěkným dezertem.
Svačinkové tipy:
Party time:
Domácí oslavy mám moc ráda, Zelenina, dortíky, křupky, bagetky... chybět nesmí obložený tác a dost často i vaječná tlačenka.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.