středa 30. listopadu 2022

Chvilka v kuchyni #39 + 40/2022

 Pěkný večer, kuchaříci,

adventní čas je plný cukroví, ale ještě přeci je jen nějaký čas, a tak se můžete inspirovat v kuchyni i trochu jinak... 

Snídaňové vstávání je hodně často sladké - pečivo z předchozího dne, jogurt, chléb s marmeládou, tousty...., ale jednou za čas to i proložíme vídeňským párečkem... :-) 

 

 

Na vývary u nás doma nedáme dopustit, ale s novým polévkovarem se u nás i často objevuje krémová zeleninová variace (výborná je i v kombinaci s avokádem). A jeikož je podzim, tak i častěji vyhledáváme  klasickou smetanovou zelňačku. 

 


Homeofficové obědy jsou klasicky omeletové. Občas se mi stane, že ráno nemám hlad, a tak snídaní "posunu" a mám brunch na vidličku. Ne pravidelně, protože snídaně je důležitá, ale sem tam... :-) 

 

Dost vařím z rýže. Buď jako přílohu nebo rizoto. To porůznu v trochu odlišných chuťových variacích, kdy obměňuji koření. 

 


Polévka z uzených žeber a pak je dát ještě na chvíli zapéct s javorovým sirupem či medem. Skvělá kombinace. 


Domácí bagetky jsou u nás stále v kurzu a oblíbené. Dělám poslední dobou základní verzi bez semínek, která aktuálně cácorkách chutná nejvíce. 


Trochu jsem se "rozmuffinovala", protože mini dortíčky jsou fajn svačinou do školy. A nazdobené krémem jsou i pěkným dezertem. 

 

 

Svačinkové tipy:


 

 

 

 


Party time:
Domácí oslavy mám moc ráda, Zelenina, dortíky, křupky, bagetky... chybět nesmí obložený tác a dost často i vaječná tlačenka. 


 

 


Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig