Hezký večer, kuchaříci,
hodí se vám na začátek týdne pár tipů z kuchyně? Pár jich mám....
Snídaňové lívance můžete vylepšit tím, že do těsta nastrouháte jedno jablko a nebo rozmačkáte banán. Těsto je o to lahodnější a šťavnaté.
Mezi favority našich snídaní patří také jogurt s mussli a ovocem či pečené croisanty. Případně také míchaná vajíčka se šunkou.
V minulých dnech se u nás doma usídlil vir i streptokok, a tak jsme hodně polévkovali. Samozřejmě nejvíce s vývary, čočkovou polévkou a také jsme to proložili zelňačkou.
Skvělá varianta, pokud vám zbyde pár rohlíků, je nádivka. Ta u nás k obědu či k večeři vždy rychle zmizí. Stejně tak rizoto s kari či na bylinkách.
Těstoviny u nás nesmí chybět - skvělá je rajská, špagety s boloňskou omáčkou, smažené rýžové nudle a nebo také cizrnová omáčka.
Sem tam si dáme rádi i smažené či prejt se zelím. Výborné proložení jsou i sladké tvarohové knedlíky.
A když není nálada na vaření, tak stačí i obložený chléb či toust.
Po delší době se opět vracím k domácímu chlebu. kvásek mám ještě slabší, a tak jsem zkusila kupovaný. No nic moc tvar, ale docela chuťově dobrý. Ovšem domácí škvarkové placky, ty jsou prostě top.
Ani sladké pečení nechybělo - chlebíček s borůvkami a kváskový sladký koláč.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.