čtvrtek 2. února 2023

Shari Lapena: Nepříliš šťastná rodina (4/2023)

 Hezký večer, knohomolové,

jako čtvrtou knihu tohoto roku jsem si vybrala zas trochu vážnější detektivní téma a vyplatilo se...

Autorku Shari Lapena jsem do výběru knihy neznala a byla jsem velice zvědavá na její styl, jelikož kniha měla velmi dobré recenze. 
Ihned od první stránky, kdy se seznámíte s  velice zámožnou rodinou, kde otec je hlavou rodiny, která opravdu doslova vše řídí, víte, že příběh bude mít hodně dobrý a jasný spád. Je psaný z pohledu všech aktérů tak, abyste byli co nejlépe vtaženi do děje, ale zároveň bez nutnosti sáhodlouhých popisných pasáží. Vše začíná vraždou zmíněného otce a jeho ženy. Během čtení máte pocit, že vrahem může být kterékoli ze tří dospělých dětí, služebná i vzdálenější příbuzní. Všichni mají motiv, nikdo z nich nemá na dobu skutku alibi a všichni policii lhali.... 


Zvraty v příběhu jsou skvělé, vždy když jsem měla pocit, že vím naprosto jistě, kdo je vrah, mne situace donutila podívat se na to z další strany... A ano, zhruba od poloviny jsem si říkala "to by mohl být, ale nemá důvod..." 


No... víte co, já vám (jako už tradičně) samozřejmě konec neřeknu, nicméně knihu mohu doporučit. Začtete se  a budete pokračovat dokud se toho konce prostě nedoberete, protože budete chtít vědě, kdo a proč to byl. :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig