sobota 30. ledna 2016

Yummy orange

Hezký den, kuchařinky,

také vás baví zkoušet neobvyklé nebo v Čechách ne tolik známé recepty?
Já mám hodně ráda marmelády, ale musím říct že poslední rok dva mám ráda hlavně takové, kde jsou větší kousky ovoce a v případě citrusových marmelád preferuji i ty s kůrou.
Kdo sledujete můj FB, mohli jste zaznamenat, že jsem se právě na domácí pomerančovou marmeládu rozhodla nachystat.
Ano, ano, nastal ten správný čas ;-)



Takže recept by byl (naleznete jej ZDE) a teď, jak to vypadalo v praxi.



Řeknu vám, že to není tak složité, ale tedy "nic moc činnost" je loupání kůry, kdy jsem se snažila minimalizovat množství také té bílé části. To byla piplačka... Jinak zbytek klasika, jako u ostatních marmelád - rozvařit ovoce (kůru zvlášť), přidat želírovací cukr a nalít do sklenic.






Jak jednoduché, sice trochu zdlouhavější, ale výborné. Navíc, já miluji sladkou chuť, takže jsem cukrem zrovna nešetřila a ve výsledku je marmeláda výborná - alespoň mne chutná :-) .
I když příště asi přidám více želírovacího cukru pro větší ztuhnutí.





Už jste někdy citrusovou marmeládu zkoušeli? Co nějaké tipy a triky při její tvorbě? ;-) 

2 komentáře:

  1. Marmelád mám momentálně plný regál v kuchyni, ale citrusovou jsem ještě nezkoušela a vypadá velmi chutně :-)
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je výborná, jakmile ji dojíme, tak udělam další nebo v kombinaci s mandarinkou ;-) děkuji za komentář!

      Vymazat