pondělí 18. ledna 2016

Falešné hruškové brownies

Hezké pondělí, kuchařinky a kuchaříci,

tak jsem včera pekla... no to není sice žádná překvapivá informace či novinka, ale to jak jsem pekla, no to bylo vcelku zajímavé.
Pokud vyznáváte styl pečení "pejska a kočičky", určitě pokračujte ve čtení ;-)




Původně jsem chtěla dělat nějaký klasický koláč, ale když už jsem měla zpola připravené těsto, zjistila jsem, že nově otevřená mouka je nepoživatelná. Asi tušíte správně - nějací broučci se do ni podívali - a to jsem ji kupovala minulý týden, no ale co už, letěla do koše. Do těsta jsem tedy měla ani ne hrnek mouky. Ale nevadí, "dotáhla" jsem hustotu Grankem.
Pak přišlo na řadu ovoce - opravdu jsem byla nepřipravená (prostě takový ten pocit "musím něco upéct, ať máme zítra snídani"), a jelikož jsem pár dní už přemýšlela, co s hruškovou přesnídávkou, kterou holky nějak nechtěly (když ta klasická hruška je lepší a ony už nejsou žádná mimina přeci ;-) ), rozhodla jsem se použít tu.

A ať už to tedy neprotahuji, při pohledu do trouby jsem se sice trochu děsila a styděla zároveň, ale chuťově? No lahoda!!!

Kdo má odvahu, ať určitě vyzkouší :-) . Stačí smíchat:

3 vajíčka
Půl hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
2 lžíce kokosového oleje
3/4 hrnku hladké mouky
1 hrnek Granka
1 kypřící prášek
1 hrušková přesnídávka - ale určitě bude i výborné, pokud dáte povařenou a rozmixovanou hrušku (to zkusím příště ;-) )

Pokud by bylo těsto ještě moc "tekuté", tak ještě přidejte trochu Granka.

Pečte na 180 stupňů cca 25 minut - kontrolujte špejlí.

Dobrou chuť!






Trochu mi ten můj výtvor vzhledově připomíná brownies, vám ne? ;-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig