čtvrtek 20. dubna 2017

Háček do ruky, začínáme... :-)

Pěkný večer,

původně jsem si říkala, že návody na háčkování (nebo sem tam i šití) na blog asi příliš dávat nebudu. Přecijen už existuje mnoho podobných stránek a já se zase nepovažuji za tak velikého umělce. Nicméně nějaké ty zkušenosti mám a sem tam jsem nějaký ten návod přecijen sepsala. Snažím se vše dělat jednoduché a srozumitelné - ano, proč to dělat složitě, když to jde jednoduše, no ne. Ale i tak se mi občas stalo, že se někdo zeptal na věci, které jsem chybně považovala za automatické či jasné.

Postupně jsem začala takové podněti více "nasávat", až se mi v hlavě zrodil plán na nový článek. Tento článek... :-)


Trochu jsem si lámala hlavu s tím,  jak to celé pojmout. Přecijen jsou to maličkosti, co by šly ukázat ve dvou třech větách. Ale to by byla zase škoda, to jen tak odbýt. Navíc jsem tak trochu blogová poctivka a nespokojím se jen tak s něčím.

Nakonec jsem si řekla, že vám zde ukáži, kde čerpám inspiraci, kde základy hezky vysvětlují a kam se ráda vracím.


Jako první to chce si vybrat vhodný háček- podle toho, z čeho chcete háčkovat. Já osobně na klasickou slabší (či dětskou) přízi nejraději používám ty kovové. Plastové, které jsou větší, zase naopak oceňuji na háčkování ze silnější příze (např. Yetty) či špagátů. Vše má "to své" a pokud začínáte, tak je dobré se držet doporučení a návodu.

Pokud teprve vybíráte, tak doporučuji podívat se např. ZDE.



Nafotila jsem asi 20 fotek toho, jak udělat krátký sloupek, dlouhý sloupek a řetízek. Prostě takový ten základ bez kterého se neobejdete. Ale ani jedna mi nepřišla výstižná. Až jsem zavítala na youtube a hledala. Moc hezky ukázané je to třeba v tomto videu ZDE.


Na blogu je článků s háčkovacími návody zatím jen málo, ale postupně budou určitě nové a nové - jsem moc ráda a vážím si toho, že se vám líbí, a tak mě to "poňouká" k tomu se více snažit :-)
Ono těch návodů je všude veliké množství a každý si vybere to své. Ovšem pokud bych měla ukázat na jednu stránku, na kterou chodím pro inspiraci či pro radu již asi dva roky, pak je to blog Fizule71. Je naprosto úžasný.  Krásné výrobky, fotografie a naprosto srozumitelné návody.

Před pár měsícem jsem navíc narazila na blog Pro šikulky, který jsem si také moc oblíbila. Na něm tedy naleznete i návody na šití či pletení (které já stále neumím, ale již se na něj chystám :-) )

Další studnicí inspirace je pro mne Pinterest. Ten mne hodně baví a zavítám na něj téměř každý den. Zde tedy kolikrát nenacházím vyloženě návody, ale spíše tipy, co vytvořit.

Poslední dobou také objevuji tvořící FB skupinky. Tam vám je krásných věcí. Na jednu stranu je to pro mne inspirace ve velkém, na straně druhé pak mívám menší splín, kolik z těch krásných věcí bych chtěla také vyzkoušet, ale nestíhám. Den by musel mít 80 hodin :-D


Věřím, že vám snad článek trošičku pomohl. Na oplátku byste mi mohli dát do komentáře vaše tipy, kde čerpáte inspiraci nebo kam si chodíte pro rady, co vy na to? :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig