neděle 16. dubna 2017

Velikonoce podle AE style

Tak dnes ještě jednou, co říkáte?

Tentokrát tedy hodně o přípravách na zítřejší velikonoční den.

Jak víte, tak ráda fotografuji, a proto jsem si řekla, že po delší době udělám takový foto sestřih příprav na Velikonoce z posledních dní. No co vám budu povídat, ono těch fotografií jsem měla původně asi 15x více, ale chtělo to probrat :-) 




Holky začaly velikonočně tvořit už v týdnu ve školce - krásné osení s malovaným vajíčkem. Jsem na ně opravdu hrdá a zároveň se raduji pokaždé, když vidím, jak se jim tety učitelky věnují a co chvíli něco vyrábí. 


Vyfouknutá vajíčka jsme si obarvili doma. Holky trápí od pátku neštovice (no když se daří, že...), a tak popravdě vymýšlíme pořád něco, jak je zabavit a zaměstnat jim "drbavé" ručičky. Celkem nám teď domo zdobí šest krásných a originálních vajíček.  


Ano, ani letos nemohl chybět beránek. A stejně jako každá rok jsem mu trochu připekla růžky. Už je to taková skoro tradice :-) 


Hrozně se mi líbí taková ta vajíčka z bavlnek, které namočíte do lepidla a omotáte jimi balónek. Letos jsem taková vajíčka viděla na mnoha webech, a tak jsme to také s holkama zkusily. No žádná sranda, to vám povím. Všude lepidlo a výsledek? No nevím nevím, zrovna nadšená nejsem. Ale možná zkusím příští rok znovu...



 Nádivku mám ráda už od mala. Babička dělala výbornou a vždy s kopřivami. Ty jsem letos neměla, a tak jsem je nahradila směsí bylinek. Navíc jsem namíchala klasický rohlík s domácí vekou a uzeným jsem také nešetřila. A musím s ji pochválit. Máme ještě půl pekáče a samozřejmě nechybí ani bramborový salát. 


Mňamózní klasika, ke které zítra ještě usmažím pár řízků :-) 



Master Robot je prostě můj miláček, na který nedám dopustit. Bez něj bych rozhodně nepekla domácí chléb. To říkám na rovinu. Dnes kromě chleba ještě vvymíchal super jemné těsto na dva tvarohové mazance a uzlíky z kynutého těsta s mandlemi.


Původně jsem chtěla udělat kynuté ptáčky, které jsem vá před časem ukazovala na Insta a FB, ale nakonec mne trochu přemohla lenost. No i tak budou uzlíky dobré :-) 


Co se vajíček týče, tak mám moc ráda cibulovou klasiku. Ani letošní rok jsem je nedělala jinak. Uvidíme do budoucna, třeba holky budou chtít barvyt. Letos se jim líbilo "cibulové kouzlo". 


Na závěr dne jsem ještě holkám, neteřince a synovci ušila velokonoční slepičky. Jen taková blbůstka, ale věřím, že udělá radost. Návod na ně už máte tady na blogu ZDE


Ještě nachystat košíčky pro holky se sladkým velikonočním překvapením a hurá na kutě.

Jak Velikonoce a přípravy probíhají u vás?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig