pátek 21. dubna 2017

Sefiros: Marulový olej

Pěkný páteční podvečer,

už nějaký ten den díky Vivantisu a Krasa.cz testuji Marulový olej od Sefirosu a konečně nadešel čas, kdy vám o něm mohu říct trochu více.



Já jsem, co se týče kosmetických olejů obecně, taková rozpolcená. Na jednu stranu mám ráda ten pocit vyživené pleti po použití, na straně druhé nemám ráda umaštěnost či těžkost - zejména na obličeji. Ale i přes to mne to vždy ponoukne, abych vyzkoučela nějaký nový, pokud mám možnost.


Marulový olej má být, dle výrobce, lehký, vyživující a nemá zanechávat onen neslavný mastný film. Ostatně celý popis naleznete ZDE.

Jak je to ale při použití v praxi?

Začnu ještě úplně tím základním - balením. Velice hezká sklenička by sice mohla být náchylná k rozbití, ale nevadí. Tomu oleji to prostě sluší. Co hodně chválím, je kapátko. Díky němu si naberete přesně tolik, kolik potřebujete a nebudete mít opatlané celé balení jako v případě, když byste olej odlévali.

Marulový olej sám o sobě je velice jemný a "tak akorát hustý" - žádná "voda" ani tuhá hmota. Díky tomu se velice rychle vstřebává, je hezky lehký, jemný a opravdu se necítíte vyloženě umaštěně. Ale tedy ruku na srdce, zejména na obličeji se trochu mastněji cítíte. Nicméně je to efekt vcelku příjemný. Já to řeším tak, že nechám chviličku působit a přebytek odsaji papírovým kapesníkem, který přimáčknu lehce na obličej.

Ideální použití je u mne na noc, pleť mám ráno krásně vyživenou. jemnou, napnutější.



Nicméně jej nepoužívám jen na obličej, ale zejména na podrážděnou pokožku po holení, kdy hlavně v podpaží je to můj zachránce. Protože jinak jsem první den osypaná až to hezké není a klasické tělové krémy zas až tolik nepomáhají nebo ne tak rychle, jako tento kouzelník. Marulový olej je v tomto směru veliký pomocník. 

Co mne ještě také hodně překvapilo je to, že olej nemá žádnou specifickou vůni. Respektive cítím trochu klasickou "olejovou" vůni stolního oleje (zní to blbě, ale nenapadá mě, jak jinak to popsat). Je to možná škoda.  Mne to sice vyloženě nevadí, ale nějaká jemná  příjemná "šťopička" by mu sedla. 


Znáte marulový olej? Co vy na něj?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig