neděle 2. dubna 2017

Krakonoš je pánem Krkonoš

Pěkný večer rodičové,

po delším čase jsem si řekla, že by to chtělo nějakou novou audioknihu vhodnou pro děti. Ono ten Hurvínek a Chytré pohádky jsou u nás už docela oposlouchané...

A tak tedy padla má volba na Pohádky z Krakonošovy zahrádky.

Jako malá jsem moc ráda koukala na Večerníčky s Krakonošem. Možná i proto, když jsem poprvé viděla možnost objednání této audioknihy, jsem si na to vzpomněla a řekla si, že i z určité nostalgie bych si ji ráda poslechla. Samozřejmě jsem i doufala, že se třeba zalíbí i dcerkám, které každý večer u poslechu audioknih usínají. 




Na Audiotéce, které tímto velice děkuji za poskytuntí audioknihy, jsem si tedy objednala Pohádky z Krakonošovy zahrádky. Ihned první den jsem poslouchala s holkami a musím říct, že se pohádky moc líbily. Úžasné zpracování a přednes Josefa Somra, Oty Jiráka, Pavla Zedníčka a Karla Hušičky dokreslují velice hezky vymyšlené pohádky, které vás zavedou do Krakonošova kraje. Dozvíte se také něco málo o čertech či strašidlech a o tom, jak se Krakonoš o své hory stará.

V pohádkách jsou použita slova z nářečí i staročeštiny, a tak se mě občas holky ptaly, o co se jedná, ale popravdě si nemyslím, že je to na škodu. Naopak jim to zase o trochu rozšíří obzory.


Rozhodně se vám tato audiokniha na dětské poličce neztratí. Doma se k ní rádi vracíme! :-)


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig