dnes odpoledne jsem měla asi hodinku čas, a tak jsem se vrhla do pečení rychlo koláče. Rozmrazila jsem rybíz, zorpustila máslo a už to jelo....
Chcete recept?
Holky jej samozřejmě otestovaly ihned (pomalu doslova) za tepla. Podle jejich reakce jim opravdu moc chutnal - není přeslazený, naopak díky rybízu je spíše stadko kyselý.
Na základní těsto si nachystejte:
2 vejce
1/2 hrnku cukru
1 balení vanilkového cukru
1/3 hrnku rozpuštěného másla
3/4 hrnku mléka
1/2 hrnku hladké mouky
3/4 hnku polohrubé mouky
1/2 kypřícího hrnku
Vymíchejte hladké polotekuté těsto a nalijte jej do formy na koláč.
V misce smíchejte 1 - 1,5 hrnku rybízu s 1 čokoládovým pudinkem a 1/3 hrnku cukru. Pořádně promíchejte nalijte na těsto.
Dejte péct na 180 stupňů horkovzduch cca na 35 minut - kontrolujte párátkem :-)
Dobrou chuť!
Mám ráda rychlé, jednoduché a zároveň dobré recepty, takže tento koláč někdy určitě vyzkouším. Jen ten rybíz nám už došel, což je škoda :-(
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Já se snažím rybíz zamrazovat, ale už také dochází. No ale i s jiným ovocem bude určitě fajn :-)
Vymazat