neděle 6. srpna 2017

Tvořivý týden #31

Pěkně tvořivou neděli přeji,

tak tentokrát jsem opět nezahálela a mám z toho obrovskou radost. Navíc jsem i trochu experimentovala :-)

Pamatujete na bagínky z minulého týdne? Malé princezně sedí dobře, a protože jsou potřeba i další, tak jsem došila další troje. Tedy kamarádka si objednala jen dvoje, ale já si řekla, že jedny do třetice jako dárek se určitě neztratí.




Knoflíčky, knoflíčky, bez nich už to ani nejde :-) 


Zkoušení různých kombinací mne jednoduše baví. 



Líbí se mi, že když jsou gaťky jen z jedné barvy, tak není nic lehčího, než je dozdobit krajkovou mašlí a knoflíčkem a hned vypadají nevšedně. No uznejte....



Nebojte, neukazuji vám zde jedny gaťky stále dokola. Ale ta Minnie látka nějak neubývá (no pomalu ano, ale stejně...), a tak jsem na přání udělala ještě jedny bagínky pro další kamarádku. Tedy lépe řečeno pro její dceru. 




Zajíčkování pokračuje, a tak tento týden mám další dva do sbírky.  Myslím, že nastávající týden už zbylé dva tři dodělám a budu mít pro děti vše nachystané. A přijdou na řadu dárky pro tety učitelky. Na ty se už také těším, protože mám opět vymyšleno něco fajnového :-)





Ono bych tentokrát těch zajíčků stihla i více, ale chtěla jsem změnu. Jsem totiž moc ráda, že se povědomí o chobotničkách pro nedonošená miminka rozšiřuje a hodně dobrých duší se zapojuje. Naše malá skupinka na Facebooku se rozrostla několikanásobně a já se každý den těším, jaké nové chobotničky kdo uháčkuje. Takže se nejde tak divit, když mi to nedalo a také jsem se zase do chobotničkování vrhla. Pomalu ale jistě chystám balíček (nejen s chobotničkami) pro nemocnici v Ústí nad Labem.




Dnes jsem náhodou v nějaké tvořivé skupince zahlédla, že se dají háčkovat houby na mytí. Znám háčkované tampónky a nejsou vůbec špatné (o tom vám určitě také někdy napíši více), ale houba mne nenapadla. No nedalo mi to, vzala jsem háček, přízi (zvolila jsem úžasně jemnou a měkkou Alize Gold) a už to jelo.


Výsledek je velice roztomilý a holky jsou ze své houbo - kytičky nadšené. Mýdlo krásně napění a na mytí je velice jemná. Jen to schnutí bude (kor když nejede v létě topení) na delší dobu, a tak uvidím, zda to nebude dělat neplechu. Pořádně ji prozkouším a v nějakém z dalších článků bych se rozepsala více... :-) 


No a já se jdu vrátit k další rozháčkované chobotničce, kterou vám ukáži příště... :-) 
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig