Kolikrát zapomenu v pátek koupit nějaké pečivo či dát rozkvasit kvásek, a tak přichází na řadu pečení z droždí. Přiznám se, že chléb droždí mi už vlastně příliš nechutná, ale bagetky, to je jiná :-)
Připravte si:
cca 3-4 hrnky pšeničné chlebové mouky (nebo klasické hladké mouky) - dejte nejprve 3 hrnky a následně přidávejte, aby těsto nebylo lepivé.
1/2 hrnku ovesných vloček
3 lžíčky soli
4 lžíce olivového oleje
3/4 hrnku vlažné vody
1/3 kostky droždí
koření do chleba (či provensálské - dle chuti)
Vypracujte hladké těsto. Pokud máte robot, tak doporučuji, ušetří mnoho času.
Následně mísu překryjte potravinářskou fólií a dejte kynout na cca 2 hodiny.
Po vykynutí rozdělte udělejte malé šištičky - bagetky.
Každou na vrchu nařežte ostrm nožem a dejte ještě na půl hodiny pod fólii odpočívat.
Troubu si předehřejte na 200 stupňů a před vložením bagetek stáhněte na 180.
Pečte do křupava - cca 20 minut. Pokud si nevěříte, tak odzkoušejte párátkem, že jsou bagetky propečené.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.