pátek 13. října 2017

Trocha purpuru pro Ústí

Hezký večer,

dnes mám pro vás jeden tip, pokud umíte háčkovat, šít, korálkovat či jinak tvořit. Podmínkou je chuť podpořit dobrou věc a tvořit vše s převahou purpurové barvy.


Nedoklubko si jako tu svou barvu vybralo purpurovou a každoročně i pořádají Světový den předčasně narozených dětí, který je do této barvy "zahalen". Ten letošní se již blíží se blíží - 10. listopadu. Zároveň se 17. listopadu uskuteční v nemocnici v Ústí nad Labem předávání purpurových dárečků A právě protože neonatologické oddělení ústecké nemocnice podporuji ráda, v posledních dnech jsem se vyburcovala a pár purpurových kousků také vyrobila. Není jich mnoho, ale věřte mi, každý kousek se počítá



Nedávno jsem háčkovala malé kulíšky, které jsou na vrchu stažené mašličkou. Návod na ně mimochodme nalenete ZDE. Všechny jsou sice celo - purpurové, ale malá odlišnost zde je - každý má knoflíček s jiným motivem.

V balíčku také nemohla chybět chobotnička, vlastně rovnou dvě. I když jich teď mají v ústecké nemocnici dostatek, tak mi to nedalo. Ale nepřeháněla jsem počet :-) 


Jako malou novinku jsem uháčkovala Chňapíka - malé "cosi" do ručičky, až miminko půjde domů. Má chapadélka, podobně jako chobotničky, aby se lépe držely a je jen lehce vycpaný. Myslím, že postupně jich udělám více. Tedy do dalších balíčků.


Pamatujete si, jak jsem psala, že ke každé chobotničce přidávám dva malé vzkazy? Tak to samozřejmě trvá i nadále.


Navíc jsem ale udělala malý vzkaz ke kulíšku i ke Chňapíkovi. Nejsem žádná básnířka, ale moc se mi toto doplnění líbí. Samozřejmě vše doplňuji veselými razítky.


Aby nebyl balíček jen tak maličký, přibalia jsem i bodýčka pro malé pacienty, která jsem nedávno koupila v Primarku. Věřím, že udělají radost, protože ty jsou na oddělení velmi žádaná. 


Abych Štěpánce, koordinátorce trochu pomohla, všechny dárečky jsme zabalila do celofánových pytlíků. Je to maličkost, vypadá hezky a hodně to následně ušetří koordinátorkám čas... :-)


Tak a balíček je touto dobou již na cestě. Pokud vás to inspirovalo a chcete pomoci, tak jen do toho. Všechny informace a inspirace naleznete ve FB skupince Pro kulíšky do Ústí.


Aktuálně si dám od chobotniček asi trochu pauzu, protože většina nemocnic jich má již dostatek. I když znáte mě...  Navíc teď budu postupně chystat pro Ústí předvánoční balíček, na který se už moc těším... :-)




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig