neděle 1. října 2017

Tvořivý týden #39

... a jeliož je neděle, tak si neodpustím pravidelníček v podobě tvořivého týdne. Tentokrá byl jeden den sváteka měla jsem jeden den dovolenou, tak se to tvořilo jedna báseň :-)

Chobotničky, chobotničky, to je má velká láska a ráda jimi prokládám běžné tvoření. Nyní bych ráda přispěla i na Purpurové dny (více určitě naleznete na stránkách Nedoklubka či Mámy pro mámy), ale prozatím čekám na materiál ve správné barvě - no snad to stihnu, i kdyby jednu jedinou :-) V mezičase tak vznikají duhovky z batikované Alize příze.





Fotit večer při umělém světle je dost "na pytel", ale i tak (zapojte fantazii), že byste neřekli, že tato a ta první chobotnička jsou ze stejného klubíčka. To je právě to kouzlo batikovaných přízí, které mne moc baví. 


A zase jedna houba. Tentokrát ze 100% bavlny (6 - ti niktové), kterou jsem věnovala své kamarádce. Ale nebojte, myslím i na vás a tak kromě soutěže (pokud nesoutěžíte, tak honem SEM), budete moci i objednat první velikou sadu na mém Fleru - jako drak na ni pracuji :-)


To počasí je takové všelijaké (mé zdraví by mohlo poslední tři týdny povídat či psát román), a tak se lehké čepičky stávají nutností. I jsem měla pár objednávek, které k majitelům již putují. 

První jsem dělala "šipkovou dvousadu". čepička a vetší nákrčník pro holčičku...




...menší čapku, nákrčník a šátek pro mladšího brášku. To aby k sobě pěkně ladili. 





Většinou šiji tyto čepice z teplákoviny, ale toto je slabší úplet. Vřešila jsem to tedy šalamounsky a udělala čapky dvojité. Ty jen tak neprofouknou :-)


Kamarádce jsem posílala jako překvapení balíček pro miminko, co se jí má brzy narodit. Ale jelikož má doma už jednu velkou cácorku, přidala jsem i novou čapku pro ni. Věřím, že ta se neztratí.
Navíc se mi tato látka moc líbí a již mám střiženo i na čapky pro holky - uvidím, zda nevyjde i třeba na nákrčníky... :-)


A další sada pro jednu malou cácorku do školky. Křížkový vzor je také moc pěkný.

Tedy upřímně, já vám budu asi u všech mých látek psát, že jsou pěkné, protože prostě jsou - nekupuji ve velkém, ale když někde narazím na nějakou, co mne zaujme, tak právě třeba na čepku kousek vezmu... :-)




Pamatujete na letní oblíbenou Minnie látku- těch šatiček, kraťasů.... nechápu, že stále ještě malý kousek mám (no asi tak na jednu čepici, ale stejně). Tentokrát jsem tímto setem - podzimní čapka a sátek (slintáček) vyzbrojila naši nejmlaší neteřinku. Holt celá rodina musí mít trochu toho AE stylu :-) 




Zapínání slintáčku je sice na patentku (kvůli rychlosti), ale ozdobný knoflík jsem si neodpustila.



Já vím, já vím, rozmazlovat se nemá. Ale ono to hrozně lákalo vyzkoušet ušít tulivak s minky namísto s fleecem. Navíc, když všechny ostatní (k dnešnímu dni jich máme myslím pět), byly právě vyprané. Jako obranu proti nadměrnému rozmazlování musím navíc říct, že tedy v tomto si Šmudla lebedí opravdu náramně :-) 



Tulivaky jsou další věc, co mne poslední dobou hrozně baví šít. Určitě udělám nějaký na Fler - říkám to pokaždé, ale já se k tomu už opravdu snad brzy dohrabu :-) . A ještě budou třeba nějaké "do zásoby", protože Šmudla určitě nezůstane jedináčkem.


Jako rychlovku jsem svému taťkovi spíchla ještě jeden mega vak na rybářské náčiní. Jen jednoduchá, na stažení... ale vejde se do nej hooodně věcí. 



No a hurá do dalšího tvořivého týdne. Ráda bych dokončila handmade sadu. Ta bude obrovská a vymazlená, takže se máte na co těšit.  Mám rozešitý kapsář pro kamarádku, mantinel, dorazil nový soft, snad bude i purpurová příze... no uvidíme. 

Pěkný zbytek večera!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig