neděle 17. prosince 2017

Tvořivý týden #50

Pěknou adventní neděli, tvořivci,

Tento týden byl hoděno Happy Cups. Určitě si na ně vzpomínáte, pokud mě již nějakou dobu sledujete. Jedná se o malé háčkované obaly na kelímky, aby přes ně nepálila vařící káva. Jednoduché, možná i trochu infantilní, ale na druhou stranu velice praktické.

Ono jsem je tedy začala háčkovat už před tímto týdnem, ale měla jsem velikou část z nich jako dárek, a tak jsem je sem nechtěla hned dávat. Nyní již na ně můžete "hodit očko". 









Taktéž v  tomto týdnu vzniklo ještě pár mýdel...


...a společně s happy cups a malou lahvinkou vína se pak zrodily balíčky pro mé úžasné spolupracovníky. 


Trochu jsem se navíc zamyslela a přidala do balíčku i malý návod k použití.  Kdyby náhodou ... :-) 


Tím jsem ale s Happy Cups neskončila, naopak. Pár jsem jich udělala ještě do dalších dárkových balíčků ...






... a pokud se vám líbí, tak i na e-shopu nějaké najdete





Aby toho nebylo málo, tak jsem ještě na e-shop přidala první háčkovaný košíček. Věřím, že není poslední.



Košíčky ráda využívám i jako část dárků. Proto vznikl tento šedý - byl následně doplněn o různé blbinky a doufám, že udělal radost :-)



Během vánočních svátků člověk často také o něco více přemýšlí a vzpomíná na ty, co tu již s námi nejsou. Často chodíme zapálit svíčku na hřbitov či na jiné památeční místo. Ani u nás to není jinak.  Letos jsem si řekla, že tu vazbu se svíčkou udělám zase trochu jinak. Přemýšlela jsem a před časem zakoupila krásná odlívaná andělská křídla, která slouží jako podstavec pro svícen. Původně jsem je chtěla umístit na větvičku a tu lehce ozdobit. Ale větvičky jsem si zapomněla před víkendem natrhat, a tak jsem zašla do blízkého květinářství pro věncové korpusy. Odcházela jsem s bílými z proutí, které nejsou zrovna tradiční a doma je s holkama jendoduše dozdobila. 
Věřím, že zrovna v tuto chvíli se "nezavděčím" všem, ale ríkám si, že každý jsme jiný a zároveň moji blízcí věděli a ví, že tvořím "po svém", a tak nikoho neurážím či neznevažuji ...







Dala jsem se také do háčkování dalšího věnce na dveře - letos posledního a opět v šedo červených barvách. Vyfotila jsem jej nakonec jen v rychlosti mobilem, protože jsem jej dokončila pozdě věčer a hned druhý den jej vezla rodičům :-)




Dnes jsme i trochu tvořily s holkami - další stromeček. Jeho výroba je naprosto jednoduchá a jen co stáhnu nové fotky, sepíšu vám zde mini návod. 


Loni jsem si  na stůl šila oboustranné běhouny - mimochodem, měla bych je zase vytáhnout, je nezvyšší čas. Letos jsem jeden šila na přání :-)



Pochlubte se, jak jste tvořili vy? :-)
SHARE:

2 komentáře

  1. Ty snad ani nespíš! Vše máš moc pěkné. :-) A myslím, že se nikomu nemusíme zavděčit. Každý tvoříme podle svého citu a umu, a tak je to také dobře. Andělská křídla se mi moc líbí, bílý věneček k zimě patří a když ještě holky pomáhaly - není co řešit. ;-) Pohodový předvánoční týden! D. :-)
    P.S. Moc se mi líbí nápad s hrníčky. :-) Prosím, nedáš návodík? Děkuju. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Velice si vážím všech komentářů a toho, jak se každému tvořivému článku věnuješ při čtení. Dělá mi to velikou radost!
      Návodík na Happy Cups není vůbec špatný nápad. Zkusím o svátcích. Mám naplánováno více návodů, ale trošku nestíhám :-) Ale budou... :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig