neděle 20. května 2018

Chvilka v kuchyni #17

Pěkné nedělní odpoledne,kuchaříci,

s menším zpožděním mám další report z kuchyně (a to ten nový za tento týden mám už také rozepsaný :-) )...

Tak dobře, tentorkát jsem se držela a nevyfotila žádný z asi 5 vývarů, které jsme doma měli. Omezila jsem se jen na kmínovku s bramborem. Zahušťuji ji nejčastěji dětskou krupicí a musím říct, že i když se občas udělá nějaký ten kudlásek, tak to není na škodu... :-) 



Z hlavních jídel měl u nás veliký úspěch guláš ze zbytku mletého vepřového, do kterého jsem dala uvařené vejce. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila rýži.


Mužské okénko bylo tentokrát ve znamení hokus pokusů, nebo-li "čivabčiči" obalované ve slanině. Byla to opravdu rychlovka a jako přílohu jsme dali rohlík (po vcelku dlouhé době kupovaný :-) ).


Srbské rizoto je také vcelku rychlou a na přípravu nenáročnou variantou oběda. Navíc holky milují ten rozteklý sýr na něm...


Ano ano, grilování nesmí chybět. Za týden jsme si ho užili několikrát. Maso, špekáčky, klobásky... Mňamky :-)


Trouble také nezahálela.  Upěkla jsem škvarkové placky, kdy tedy tentokrát ty škvarky byly vcelku velké a i sem tam štětinaté, takže jsem si přišla jak popelka, když jsem je přebírala. Inu pro příště vím, že zůstanu věrná svému řezictví - respektive dvěma, které navštivuji pravidelně. Tam je poznat opravdová kvalitka a takový ten domácí přístup či jak to nazvat. 


Podmásláček udělá vždy radost. Jak mi řekl jeden kolega "už ses nám pěkně vypekla" :-) a ano, musím sebe sama pochválit, protože byla opravdu doba, kdy jsem si nad svými chleby říkala, že tedy dobrý, ale jako není to ono.... Recepty nerecepty, člověk si i musí svým způsobem přijít sám na ten nejlepší postup, na to které těsto mu více vyhovuje apod. U mne na plné čáře vítězí právě ta podmáslová varianta. Navíc do chlebů přidávám vždy lžičku či dvě sádla a řekla bych, že i to je dost poznat... :-)


Aby to nevypadalo, že jím samá "nezdravá" jídla - i když podle mě je vše zdravé v přiměřeném množství a s rozvahou. Tak tady důkaz, že sem tam si dám i ovoce, mussli  a jogur :-)


Líbí se vám tyto inspirace? Co vaříte častěji než jiná jídla?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig