včera jsem vám na Instagramu a FB slíbila recept na nepečený smetanový dortík, a tak je tu.... :-)
Včera jsem si řekla, že by bylo potřeba něco vyrobit z velkého množství máslových sušenek, co se nám doma objevilo, a tak jsem se dala do nepečené verze "nějakého" koláče s tím, že na náplň použiji smetanu...ale... no víte co, to vám povím v průběhu.
Na korpus si připravte:
máslové sušenky - já použila 3 balení Kubíkových sušenek
3 lžíce mléka
3/4 kostky másla
Sušenky pořádně rozdrťe či nastrouhejte, smíchejte s máslem a mlékem a vytvořte vláčné těsto. To vymačkejte do dortové či koláčové formy.
Dejte korpus na chvíli ztuhnout do ledničky a mezitím si připravte náplň:
2 kelímky zakysané smetany
1 smetana na šlehání
1/4 másla
Zvlášť vyšlehejte máslo se zakysankou, zvlášť smetanu a následně vlijte do jedné misky a ještě zapracujte šlehačem dohromady.
No a protože mi nějak nechtěla při šlehání tuhnout smetana a celá náplň byla taková moc tekutá, přidala jsem želatinový ztužovač, který jsem měla doma již nějakou dobu (omylem jsem ho cca dva týdny zpět koupila namísto slané želatiny) - ten je nejprve potřeba rozšlehat ve vodě a poté pomalu zašlehávat do smetanové náplně.
Mimochodem díky němu pak dostal dortík právě tu správnou Hájko - cheesecakovou podobu :-)
Nápň poté nalijte na korpus (protože je jí dost, je lepší použít právě dortovou formu) a opět dejte na chvíli do lednice. A připravte si ještě zdobení...
Já zdobila čokoládovou polevou, borůvkami a jahodami.
Ve finále jsme se dma shodli, že čokoláda ani nebyla potřeba, ale rozhodně tomu dodala "říz" :-)
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.