středa 3. července 2019

Chvilka v kuchyni #25

Pěkný večer,

přemýšlíte, co uvařit a stále vás nic nenapadá? Třeba se můžete inspirovat tady a teď... :-)

Víkendové snídaně u nás byly v rytmu lívanců. Tedy lívanco - palačinek, jak říkají cácorky. V těstě je zamíchaný Vi_Fi jogurt a díky tomu jsou krásně vláčné, jemné a přeci nadýchané. Smažím je na kokosovém oleji - ne že by to bylo zdravější (upřímně, co tak vím, tak tento olej moc na smažení není), ale prostě takto je tak chuť lepší a lívanečky křupavější.


Výborným počinem s Vi-Fi jogurty je naprosto obyčejná třená bábovka (no dobře, použila jsem jinou formu), kdy poměr mléko jogurt je 50:50. 


MioMatí polévky teď hrály hlavní roli. Jsou totiž rychlé a zároveň výborné.
Kombinace květák, kořenová zelenina a bylinky je klasika. Navíc s kuličkami, to je pak mňamka.
Hrášková je barvou hodně zajímavá, ale chuťově prostě úžasná. Příště si do ní připravím ještě krutonky...

 

Když je vedro největší, tak na talíř naházím vše možné i nemožné jen tak lehce uzobávám půl večera. Kdo to má podobně?

 

Hodit na pánev mleté maso, k tomu zeleninu, orestovat, podlít trochou vody a dovařit? To je ve spojení s jasmínovou rýží adept na mňamózní večeři.


Vaření v pomalém hrnci mám moc ráda. Můžete totiž udělat větší množství a to pak doplňovat různými přílohami. Jako např. dušené vepřové s mixem zeleniny. Jednou s rýží a podruhé s těstovinami... Výborné!

 

Grilování je naše "víkendová pravidelnost". Miluji grilované maso s různými omáčkami, zeleninou a pečivem. K tomu samozřejmě pivečko :-) Ruku nahoru, kdo to má také tak...


V minulých dnech byly ty teploty opravdu vysoké, a tak jsme svačinkovali hodně letně. Meloun ...


...hodně čerstvé vody...


...a ovoce ze zahrady jsou jasnou volbou.


Výborné jsou také svačinky s piškotami, kozím sýrem, šlehačkou a granolou. Zkuste, určitě nebudete litovat.


Po nějaké době přišla na řadu Pavlova a to hned v několika variantách - mini dortíčky a jeden vetší dort. Neměli jsme už čerstvé ovoce (no, snědli jsme ho), a tak jsem je na ozdobu jen lehce posypala granolou.

 

 

Mám prvně naloženo na domácí griotku a jsme moc zvědavá. Průběžně ji promíchávám a povím vám, že krásně voní už teď. No jsem moc natěšená na výsledek.


A to by bylo pro tentokrát vše. Dobrou s kobrou! :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig