čtvrtek 18. července 2019

Chvilka v kuchyni #27

Pěkný večer,

tak copak byste si mohli uvařit v následujících dnech? Inu, třeba to, co u nás bylo minulý týden. Račte se inspirovat... :-)


Polévka je základ a u nás tentokrát jel hodně Miomat. Jen fotit jse vám to ani nestihla. Nicméne když už bylo opravdu počasí "na prd", tak jsem udělala vývar s obrovským množství nudlí. Také jej máte tak rádi?



Na pánvi smažené mleté vepřové, zelenina a trochu podlité pro vytvoření šťávy. K tomu jasmínová rýže a mňamóza je na světě. 


Těstoviny, šunka, hrášek a hooodně stanové omáčky s nivou. To je něco, co mé cácorky milují, a tak jim to většinou tak jednou do týdne dopřeji. 


Fazolovo - vepřový guláš z pomaléh hrnce, kdy pomalu probublával cca 3 hodiny. Byl moc dobrý. Jako přílohu jsem použila rýži, ale řeknu vám, že vařený brambor by byl možná lepší... :-) 


Podmáslová pizza je sázka na jistotu. V neděli jsme ji měli k obědu i k večeři. Ono když už máte to nachystané těsto, tak výroba je vlastně hrozně rychlá... :-) Jako základ mám ráda smetanu smíchanou s nastrouhanou nivou, vejcem a dozdobeno šunkou a třeba ještě mozzarelou. Určitě doporučuji vyzkoušet. 

 

 

Hodně poslední dobou salátujeme. Jsem ráda, že holky jedí zeleninu víceméně bez řečí, a tak toho využívám. 

Buď máme větší salátovou mísu např. s čočkovými placičkami...


...nebo kuřecími stripsy a pečivem. 


Nebo také jen malou salátovou mističku ve formě přílohy hlavnímu jídlu. 

 

Na sladké zobání jsem upekla Kokosovky. Jako obměnu jsem do těsta přidala dvě lžičky mladého ječmene - chtěla jsem je barevné a na chuti to nic neměnilo. 


No, těsto opravdu bylo zajímavě zelené, ale po upečení už to tak výrazné nebylo. Škoda :-) 

 

Kořenové bagetky jsou u nás stále v kurzu. Kdo nevyzkoušel, tak hurá na to. Recept je jednoduchý a výsledek výborný. Recept najdete ZDE.

 


Rychlá dětská sváča? Třeba takto... 



I na něco pečeného došlo. Konkrétně na čoko bábovku. Potvora mi ale nešla pořádně vyklopit. I tak jsme ji ale zdlábli během chvilky.


A to by bylo vše. Vyberete si něco a zkusíte? :-) 
SHARE:

1 komentář

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig