máte kuchařské plány na víkend?
Pokud ne, tak vás třeba inspiruji. I kdyby lahvinkou nějakého fajn vína... :-)
Polévková klasika v podobě zeleninového vývaru s nudličkami a šlehaným vajíčkem nesmí chybět. To je jeden ze základních pokrmů v každém týdnu :-)
Osmažit mleté maso na cibulce, dobře okořenit, podlít trochou červeného vína a nechat chvilku probublávat. Pak už stačí jen trochu jasmínové rýže a máte výbornou mňamku na světě.
Kuskus se zeleninou a mletým masem je už taková naše klasika, co neomrzí. Střídám různá koření, aby byl pokaždé trochu jiný...
Kváskovou pizzu určitě nemusím představovat a kdyby náhodou, tak recepty najdete zde na blogu. Výborné je, že těsto můžete mít 3-4 dny v lednici, takže stačí si nachystat a každý večer se pak cítíte jak v Itálii.
Co je mé nejoblíbenější jídlo hned po řízcích? Francouzské brambory, Jsem schopná sama sníst pekáč, ale tak tentokrát jsem se i rozdělila.
Už jste vyzkoušeli rychlý bramborový koláč? Ne? Tak honem, recept najdete ZDE a rozhodně vám ušetří hodne času.
Je teplo, a tak salátujeme. Také to tak máte? Po dlouhé době u nás byl i klasický okurkový salát. Mňamka :-)
Meruňky jedou, a tak jsem udělala dvě várky meruňkové marmelády. Do jedné jsem dala žďabínek rumu...
... a do druhé trošku více. Alkohol se vyvaří a chuť je náramná. Určitě doporučuji vyzkoušet.
Taktéž meruňková buchta byla. I na ní jsem vám sepsala recept ZDE.
A co budete o víkendu vařit vy?
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.