co si upéct něco dobrého na zítřejší snídani. Ještě to stíháte... :-)
Na korpus si nachystejte:
5 žloutků
5 vyšlehaných bílků do sněhu
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku cukru
1/3 hrnku mléka
1/3 hrnku holandského kakaa
1/5 hrnku polohrubé mouky
1/2 pytlíku kypřícího prášku
3 lžíce rumu
Vyšlehejte vše mimo bílků do hladkého těsta. Bílky zamíchejte na závěr.
Nalijte do pekáčku a pečte na 180 stupňů cca 30 minut (hlídejte a kontrolujte špejlí).
Připravte si krém, který ale na korpus navrstvěte až po schladnutí korpusu. Na krém potřebujete:
2 vaničky měkkého tvarohu
1 mascarpone
1 vanilkový cukr
Vše vyšlehejte do hladka.
A jako poslední polijte čokoládou. Můžete použít čokoládu na vaření (ideálně dvě tabulky), ale jí daleko raději rozpouštím čoko-tyčinky či ledovou čokoládu.
Dejte alespoň na hodinku ztuhnout do ledničky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.