pátek 2. srpna 2019

AE stylový Míša řez

Hezký večer, kuchaříci,

co si upéct něco dobrého na zítřejší snídani. Ještě to stíháte... :-)



Míša řezy určitě nemusím nikomu představovat. Je to hodně známý a populární dezert a každý si jej dělá tak trochu podle svého. I já se s vámi podělím o ten svůj recept.

Na korpus si nachystejte:

5 žloutků
5 vyšlehaných bílků do sněhu
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku cukru
1/3 hrnku mléka
1/3 hrnku holandského kakaa
1/5 hrnku polohrubé mouky
1/2 pytlíku kypřícího prášku
3 lžíce rumu

Vyšlehejte vše mimo bílků do hladkého těsta. Bílky zamíchejte na závěr.

Nalijte do pekáčku a pečte na 180 stupňů cca 30 minut (hlídejte a kontrolujte špejlí).



Připravte si krém, který ale na korpus navrstvěte až po schladnutí korpusu. Na krém potřebujete:

2 vaničky měkkého tvarohu
1 mascarpone
1 vanilkový cukr

Vše vyšlehejte do hladka.


A jako poslední polijte čokoládou. Můžete použít čokoládu na vaření (ideálně dvě tabulky), ale jí daleko raději rozpouštím čoko-tyčinky či ledovou čokoládu.


Dejte alespoň na hodinku ztuhnout do ledničky.


Dobrou chuť!


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig