pátek 2. srpna 2019

Chvilka v kuchyni #29

Pěkné odpoledne, kuchaříci,

jaképak vaření vás čeká o víkendu? Já mám zatím jen hrubou představu a postupně už i vykrádám sebe samu. I když tedy, když jsou ta jídla oblíbená, tak to vlastně není vykrádání, no ne...? :-)

Víkendové snídaně jsou tradičně lívancové. Tentokrát s Vi-Fildou, skořicí a polité javorovým sirupem. Mňamka!



Snažím se držet dvou chodů. V polévkách stále drží prim ty z MioMatu. Sem tam do nich přihodím i třeba těstoviny, co zbyly z předešlého dne. 

Tentokrát jsme měli brokolicovou, cuketovou a mix kořenové zeleniny. Vyfocenou už tedy nemám s bramborem a mrkví a hráškovou... :-) 

 


MioMatky pak střídám a doplňuji jednoduchými vývary. Třeba tento zeleninový je s nudlemi, kuskusem a šlehaným vajíčkem. 


A když už jsme u toho kuskusu, tak ten máme rádi i jako druhý chod. S mixem zeleniny smaženým na pánvy se šunkou je mega rychlý a mega dobrý. 


Vzhledově tedy nic moc ale chuťově vcelku dobré - rýžové nudle s omáčkou ze špenátu a tuňáka. 


Dušené mleté maso, trocha omáčky - obojí z pomalého hrnce, a jasmínová rýže. Na tom moji raptoři teď docela ujíždí hodně. A mě to chutná taky. 


Široké špagety a osmažené mleté maso s hráškem. K tomu trošičku výpeku - smažte na sádle, chť je pak ještě lepší :-) . Jednoduché a přitom moc dobré. Když nechcete stát u plotny dlouho, určitě vyzkoušejte. 


Domácí burger, do kterého jsem ještě navíc přidala vajíčko....hm, to jsme si mlaskali všichni. Jako příloha byl salát, což naprosto stačilo. I tak jsme vše sotva dojedli. 



Saláty obecně teď dělám často - jen jako přílohu či doplnění . I např. k toustu s vajíčkem a sýrem jsem si jej neodpustila :-)

 

A protože jsme měli chuť, otevřeli jsme si jeden večer i toto slámové víno. Bylo výborné - hodně sladké, chuťově dost jiné, než běžně pijeme, ale o to lepší. 


Snídaně a svačiny chystám "dopředu" většinou v podobě něčeho pečeného. Třeba této "bábovky" - ano, jsem líná vymazávat formu :-) 


A takhle nějak u nás vypadají naše dětské svačinky. Na slano...


...či na sladko :-) 


Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig