pátek 23. srpna 2019

Gigi, AE stylová bull-modelka

Hezký večer,

jak jste si už určitě všimli, tak se naše AE stylová rodinka rozrostla o novou posilu v podobě malé modelky Gigi. Jak k tomu došlo a jaké jsou první týdny s ní?


O pejskovi jsme uvažovali hodně dlouho. Vždy jsem zastávala názor "u baráku má být pes", zejména díky tomu, že jsme doma vždy nějakého měli (československého vlčáka, berňáka, německého ovčáka, zachráněného boxera, různé křížence... ) a svým způsobem tak trochu trpěla v době, kdy jsem bydlela v bytě a stále zvažovala, zda i tak nějakého malého pišišvora pořídit nebo ne. Vždy zvítězila ta rozumová část, protože v tu dobu jsem trávila v práci většinu času a domů se chodila víceméně vyspat. A to by nebylo k živému tvoru fér. Také možnost jít se pomazlit za berňáčkem k rodičům byla vcelku kompenzační. Samozřejmě jsem měla záchvaty (zejména po změně zaměstnání, že by to šlo), jenže pak přišla dvojčata a zase nebyl "ten" správný čas...


Před cca rokem, kdy už jsem věděla, jak to tedy s tím "barákem" budeme mít jsem se rozhodla, že jakmile budeme přestěhovaní, tak už mne nic nezastaví. Ne, nejednalo se o nějaké momentální vyšinutí mysli nebo postavení si hlavy. Už jsem tak nějak starší a vím, jak si lépe rozprostřít čas (hodně mne toto naučily holky, kdy si cením každého okamžiku s nimi, s manželem a říkám si, proč k tomu nepřibrat dalšího parťáka).
Začala jsem hledat. Už před hodně dlouhou dobou (když jsem byla na gymplu) jsem pořád pokukovala po bulíkovi ši stafbulíkovi. Obě ta plemena mne fascinovala svou povahou i vzhledem. Ale částečně jsem byla "nahlodaná", zda nepořídit, díky veliké zahraně, něco mohutnějšího - no Kangal mi byl vymluven a Americká akita víceméně také, i když... Ok, byla jsem zpět u (staf) bulíků.


Cácorky naopak začaly prosazovat spíše nějakého malého pejska - ideálně jorkšíra. Ano, líbila se jim představa culíčku a mini prcka, co strčíte do tašky a jdete. Už jsem byla nalomená a prohledávala chovné stanice, ale to trochu zakročil náš tatík. Prý chce "něco" i pro chlapy, s čím bude chodit ven. No sice nechápu, proč by dvoumetrový chlap nemohl jít na procházku se psem, co má culíček a růžové vodítko, ale ok. Tak tedy jsme u (staf) BULÍKA. A po dlouhém přemýšlení u mini bulíka. Povahou je vlastně zmenšenina klasického a kompaktnější tělíčko je zas fajn na výlety, kdy jej prostě případně čapnete do ruky a jdete.... 


A tak jsme po cca půl roce vyhlížení, hledání a následném kontaktu chovné stanice Satya čekali na naši Gigi. Ano, jmenuje se stejně jako modelka Gigi Hadid. A podobně jako ona je také fotogenická - no nebudeme si nic nalhávat, je daleko více fotogenická ... :-) 


Gigi, Giguleta, Gigina, Giginka...  prostě taková opička, co je ohromně bystrá, vychytralá, miloučká a  svéhlavá. Miluje - někdy až do zbláznění, naše mňauketýry a hravě doráží na krysáčky. Inu bulík do posledního chloupku. Samozřejmě, rozumný člověk, co má s pejsky zkušenosti, ví, že aktuálně máme doma období, kdy jsme všichni okousaní, máme všude spoustu hraček (naopak holky si ty své naučily hodně rychle uklízet), snažíme se ji něco naučit (cvičák také bude) a utíráme loužičky. Bullové jsou "trochu jiní", musí se na ně chytře a po dobrém (ano, přečetla a čtu toho o nich opravdu hodně), a na naši Gigi je to opravdu znát. Zvládá některé povely, chodí vcelku dobře na vodítku a snaží se i co se hygieny týče. Vše po dobrém a s trpělivostí...


Když už jsme měli naši opičku zamluvenou, začali jsme doma chystat výbavu. Pelíšek, vodítko, misky, krmení a hoooodně hraček - ty mají v gesci hlavně cácorky, to je samozřejmost. Výcvikové kostičky či mini piškůtky jsou také nutností a Giginka je miluje. 
Alavis jsme jí pořídili (díky dobré zkušenosti) na klouby, jak rychle roste a pomalu nasvaluje.
Co se drápků týče, tak nejvíce se mi osvědčily tyto kleště od Trixie. Jde to jedna radost a odštípnete i malý kousek na rozdíl od "gilotinek", které používám pro morčátka. 
Zyrtec mám v lekárničce běžně (inu letitý alergik), ale doporučili mi jej i na veterině pro případné reakce po očkování či štínutí vosou apod.  
Proti klíšťatům ji mažu levandulovým olejem a jelikož teď byla i hodně poštípaná od mušek, zkusila jsem na zklidnění Sudocream (zkušena mamina, no...). Působil výborně během dvou dnů.


Mini bulíka jsme si pořídili jako parťáka do rodiny. Čili má své místo na sedačce (rozumějte - okupuje celou sedačku), na zahradu se chodí venčit a v dešti se jí moc do venčení nechce... I když je maličká, tak ji s sebou bereme na krátké výlety. V autě se ji vcelku líbí a nedělá problémy. Většinou spořádaně leží či sedí ve své autosedačce, kterou jsem pořídila na Marley e-shop . Je výborná, krásně ušitá a i když časem bude třeba asi pevnější karabina na připojení kšírů (respektive připojení přímo do zapínání pásu), tak i tak se jedná o fajn luxusní počin. 


Sem tam vám budu určitě dávat sem na blog či sociální sítě různé psí tipy, co ozkoušíme. Určitě bude i nějaké to tvoření a hlavně, ona je to baba dost ukecaná, a tak ji asi občas nechám prostor pro vlastní názor. Co myslíte, chcete? :-) 
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig